Şu an 27″ 2K bir monitörden iRacing oynuyorum. FOV’um 48, çok düşük ve ekran küçük geliyor. Gördüğüm kadarıyla 3 ekran yapmadan en uygun yolla FOV’umu genişletmek, 43″ 4K bir TV’den geçiyor. Bütçem maksimum 14.000 TL olabilir, ama mümkünse daha düşük olsun. Beklentim, mümkünse düşük gecikme ve kaliteli panel; TV özelliklerini kullanmayacağım.
Hocam 4K olduğu için zaten iRacing en iyi seneryoda 100FPS verecekti. Rekabetçi oyun oynamak zaten imzamda yazan monitörlerim var ayrıca bu boyutta ve çözünürlükte daha hızlı tepki verebilecek bir cihaz olduğunu pek zannetmiyorum neredeyse herkes normal TV kullanıyor zaten.
60 Hz değil en azından, konu sahibi TV dediği için onu attım yoksa ben de TV almam. Ayrıca iRacing oynadığını belirtmiş siz hikayeli oyundan bahsediyorsunuz. Konu sahibinin beklentisine göre tavsiye verdim. TV'lerin 100Hz olması yarış oyunlarında iyi hissettirir. 200+ giriş gecikmesi falan da yok. Varsa bulup gösterirseniz faydalanırız. Zaten Samsung'un monitörü de 4 ms değil, 67'lere kadar çıkıyor gecikmesi moduna göre.
Öneriniz için teşekkür ederim bunu alacağım yüksek ihtimalle.
Hocam 4K olduğu için zaten iRacing en iyi seneryoda 100FPS verecekti. Rekabetçi oyun oynamak zaten imzamda yazan monitörlerim var ayrıca bu boyutta ve çözünürlükte daha hızlı tepki verebilecek bir cihaz olduğunu pek zannetmiyorum neredeyse herkes normal TV kullanıyor zaten.
Çoğunlukla iRacing gibi oyunlar oynuyorsan yanlış karar 100 FPS alabileeğin bir TV alman daha mantıklı. 60 Hz bir ofis monitörü alıp iRacing oynarsan muhtemelen yırtılmalar yaşayacaksın. Bari 34" 120 ya da 144 Hz bir monitör al o bütçeye. Samsung daha çok hem ofis işlerini yapmak hem de TV gibi kullanmak için tasarlamış o monitörü, oyuncu monitörü değil.
Öneriniz için teşekkür ederim bunu alacağım yüksek ihtimalle.
O boyutta 43" var da fiyatları tuzlu monitörler 35k civarı, arada fark olduğu için Samsung o fiyatta zaten. TV'den büyük bir farkı yok o yüzden en azından 60Hz Samsung alacağına 100Hz bir TV bak dostum. İlla attığım Toshiba olmak zorunda değil. Next, SEG, TCL modelleri var.
Çoğunlukla iRacing gibi oyunlar oynuyorsan yanlış karar 100 FPS alabileeğin bir TV alman daha mantıklı. 60 HZ bir ofis monitörü alıp iRAcing oynarsan muhtemelen yırtılmalar yaşayacaksın. Bari 34" 120 ya da 144 HZ bir monitör al o bütçeye. Samsung daha çok hem ofis işlerini yapmak hem de TV gibi kullanmak için tasarlamış o monitörü, oyuncu monitörü değil.
Hocam bu monitörü sadece İRacing ve flim izlemek için kullanacağım kokpit ime bağlayacağım örnek fotağrafta paylaştığım gibi. Zaten 4k dan dolayı yüksek fps alamayacağım net gecikmenin ne kadar önemli olduğunu kestiremiyorum daha iyi olabileceğini düşündüğünüz başka bir tavsiyeniz var ise paylaşırsanız çok mutlu olurum.
Hocam bu monitörü sadece İRacing ve flim izlemek için kullanacağım kokpit ime bağlayacağım örnek fotağrafta paylaştığım gibi. Zaten 4k dan dolayı yüksek fps alamayacağım net gecikmenin ne kadar önemli olduğunu kestiremiyorum daha iyi olabileceğini düşündüğünüz başka bir tavsiyeniz var ise paylaşırsanız çok mutlu olurum.
O bütçede monitör önerim yok, TV derim ancak. Yırtılma olmaz. Samsung teoride 4MS, gerçekte 10-12 MS gecikme ile kaçınılmaz yırtılmalar yaşatır. FreeSync desteği yok çünkü. Artık ne karar verirsen hayırlı uğurlu olsun.