Sinerji ACTK sistemi için Delta P850S 850W güç kaynağı yeterli mi?

Yelleeror

Becerikli
Ocypus Gamma C72 siyah ARGB tempered glass Delta P850S 850W 80+ Bronze ATX 3.1 USB 3.0 ATX mid tower kasa normalde ismini dahi hiç duymadığım bir marka. 9070 XT'li sistem toplayacağım, bu PSU nasıldır?

Sonuçta 9070 XT gibi bir 300W civarı çalışan bir kart görecek, sağlam bir sistem dizmek istediğim için PSU tarafında emin olamadım. Onun dışında sistem şu şekilde: Sizce 3K fark verip R7 7800X3D almak mı yoksa 3K vermeyip R7 9700X almak mı? Bana zaten maalesef ki taksitle gelisi 85K civarı olacak.

Bir sorun olmaz sanırım.

İşlemci ağırlıklı oyun oynuyorsan Warzone, Battlefield gibi o zaman 7800 3XD ama normal oyuncuysan 9700X yeter. Bu arada başka PSU seçenekleri var mı?

Bu arada şimdi gördüm RAM tek kanal, hız bir tık düşük. O yüzden 7800 3XD alabilirsin; RAM yokluğundan az etkilenir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir sorun olmaz sanırım.

İşlemci ağırlikli oyun oynuyorsan Warzone Battlefield gibi o zaman 78003xd ama normal oyuncuysan 9700X yeter, bu arada başka PSU seçenekleri var mı?
Hocam bir de sistem sizce nasıl? FPS oyunlarının manyağı değilim ama görece oynuyorum ara sıra. Ki tek beğendiğim şey onbellek oluyor ve AMD tarafına ilk defa geçeceğim. 4 senedir NVIDIA kullandım, bayağı incelemelere baktım. Açıkçası problem olmadığını söylüyor çoğu kişi ve bu 9000 serisinin çok farklı bir seri olduğunu söylüyorlar. Peki hocam 9700X'i https://www.sinerji.gen.tr/ocypus-i...l-1700p1851p-amd-uyumlu-hava-sogutucu-p-56835
Böyle kule tipi soğutucusuyla soğutmak mümkün mü? Normal derecelerde olsa yeterli, başka PSU seçeneği 2 adet maalesef?

Güç kaynağı yeterli olur. Sıvı soğutma olarak listede ocypus Delta L36 var, bu modeli tercih edebilirsin.
Hocam OCYPUS tercih etmek istemiyorum çünkü hayatımda ilk defa duyuyorum. İyi bir marka mı acaba? Özellikle PSU çok önemli, RX 9070 XT için de ondan soruyorum. Bir de üstte belirttiğim kule tipi ile R7 9700X soğutma şansımız var mı? İşlemci konusunda R7 9700X alacağım, yüksek ihtimal ama arada 3K var, emin olmadım. R7 9700X mi, R7 7800X3D mi?

Tamamdır hocam, bir de bu R7 7800X3D işlemciyi bu gösterdiğim ile soğutmak mümkün mü, illa sıvı mı almak lazım?

Yeterli olur zaten oyun oynayacaksınız, 90 W çalışır max ve bu arada güzel bir undervolt yapılır.

Diğer PSU seçenekleri nedir?

@RapidLemming955 9700X ile Ocypus 360 mm kullanıyor. Bu marka Arctic performansında bir ürün, yeni çıktı ve çok tutuldu. Tek ızgaralı ve tek fanlı kule tipi yerine iki fanlı modele yönelin, özellikle 9700X ve 7800X3D gibi işlemciler için thermalrigth phanton spirit 120 modeli gibi ürünler tercih etmelisin. Diğer parçalarında gayet başarılı sorun yaşamazsın.

Son düzenleme:
Yeterli olur zaten oyun oynayacaksınız 90W çalışır Max ve bu arada güzel bir undervolt yapılır.

Diğer PSU seçenekleri nedir? Cevap verirseniz ona göre.

Hocam dırekt kasa ıle PSU var 2 secenek var bırı Vento dıgerı sıze dedıgım PSU.

Hocam onu da surdan secsek artık tam olur gıbı hocam DeepCool taksam ucuzundan bir tane cunku dedıgım gıbı sıstem bana 86k falan gelecek maalesef vade farkı ile sızce sistem nasıl? Fiyat olarak da normal olarak da anakart falan fıstan bayağı ıyı sadece RAM sıkıntı oda bu butceye bu kadar dıyelım RAM'ı de sonra alınıp eklenır veya elımdekını satıp yenı alınabılır 1 yıl ıdare etse yeter.

Şu firmaların özellikle PSU ve kasa konusunda çok fazla eleştiriyorum. Seçenekler az, kullanılan PSU tamam yeterli ama daha tercih edilebilir modeller oluyor. Yani o attığın Vento kasaya bakıyorum, PSU sanki devlet sırrı; ne kullanıldığı belli değil, bir yerde FSP yazılmış. Her neyse, o ilk seçenekten devam edelim; en azından Delta markasını biliyoruz, kendisi konsollara üretim yapıyor.
İki marka da başarılı. Bütçe varsa Vento tercih edin.
İçerisinde hangi PSU var, kesin biliyor musunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…