Sinerji bilgisayar güvenilir mi?

fxxs

Uzman
11 Şubat tarihinde Sinerji'den hazır sistem satın aldım. Daha bugün "montaja gönderiliyor" yazıyor, hala bana ulaşmadı. Kafama takılan şey internette bütün kullanıcıların siteden şikayet etmesi, sitenin müşterilerini memnun etmemesi. Site hakkında iyi yorum çok çok az gördüm bu da beni endişelendirdi. Bu kadar para verdiğim şeyin bozuk gelip üstüne satıcının ilgilenmemesi veya sorunumu çözmemesi hoş olmaz. Sizce şu an para iadesi isteyip başka bir yerden mi sistem almalıyım yoksa gelmesini mi beklemeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sinerji hakkında ne kadar çok şikayet varsa, bi o kadar da güzel yorum var. Genel olarak güvenilir bir marka kendileri. Arada sırada garip olayları olduğu doğru ama bunları toparlamak adına adımlar atıyorlar son zamanlarda.

Keza bende 150K'lık sistemi oradan toplayacağım.

11 şubat tarihinde Sinerji'den hazır sistem satın aldım. Daha bugün "montaja gönderiliyor" yazıyor, hala bana ulaşmadı. Kafama takılan şey internette bütün kullanıcıların siteden şikayet etmesi, sitenin müşterilerini memnun etmemesi. Site hakkında iyi yorum çok çok az gördüm bu da beni endişelendirdi. Bu kadar para verdiğim şeyin bozuk gelip üstüne satıcının ilgilenmemesi veya sorunumu çözmemesi hoş olmaz. Sizce şu an para iadesi isteyip başka bir yerden mi sistem almalıyım yoksa gelmesini mi beklemeliyim?

İki hafta önce topladım hiçbir sorun yaşamadım.

Siz hangi ürünü sorunsuz satın aldığınızda hemen internete girip çeşitli sitelere "ben ürün aldım çok memnun kaldım" diye yorum yapıyorsunuz ? Aynı durum. İnsanlar memnuniyetlerinden çok memnuniyetsizliklerini belirtmeye meyillidir. İnternette satış yapan Sinerji, İtopya, Gaming.gen.tr vb. sitelerin hepsi hakkında yüzlerce şikayet bulabilirsin. Bu firmalar iyi ya da kötü bize Avrupa ve Amerika fiyatlarından daha uyguna hazır sistem satıyorlar. Eskiden tek tek toplasak 35k olacak sistemleri kampanya sistemi ayağına 25-30 ayağına almamızı sağlıyorlar. Bunun karşılığında bence 1-2 hafta beklemek gayet adil.

Sorunuza gelirsek bir sıkıntı çıkmaz. Bozuk ürün yollama vb. olmaz. Adamlar zaten her bilgisayarı yollamadan açılıp açılmadığını vb. test ediyor ama gidip oyun performansına, ısınmasına vb. tabi ki bakmıyorlar belki o durumda sıkıntı varsa o durumda da sizin bunu tespit edip bilgilendirmeniz gerekiyor. Sadece size şunu söylemek istiyorum. Hiçbir firma dostunuz değildir. Ürünü aldınız 2 hafta içinde sıkıntı çıktı direkt firmaya ulaşın ama sallıyorum 6 ay sonra bir sıkıntı yaşadığınız zaman firmaya değil direkt servise ulaşın ve ürünü direkt olarak yetkili servise yollayın. Firmayı aracı olarak kullanmayın.

Güvenilirdir, zamanında 10-15'e yakın sistem almıştık 7 8 yıl önce ve hiçbir sorun yaşamadık. Ayrıca kötü yorum denilen şey her platformda görülebilir. Bir firma her ne kadar iyi olursa olsun elbette arada yanlışlıklar vs. olabilir ayrıca insanlar bir şey iyiyse zaten pek yorum yapma gereği duymuyor, kötü olduğu zaman yorum yapma gereği duyarlar.

Sinerji güvenilir bir yer. Tek tek parça alışverişlerinde zamanında kargoya veriyorlar, hazır sistemlerde biraz bekletiyorlar bu durum normal. Ben Vatan Bilgisayar'dan montajlı hazır sistem aldım 18 gün de kargoya verdiler. İçinizde şüphe varsa aksilik çıkacağını düşünüyorsanız ürünün gelmeme durumu yok biraz geç gelir, onun dışında ürünün başına kargoda bir şey gelir mi diye düşünüyorsanız işi sağlama almak istiyorsanız hak iddia etmek için: Kargonun size ulaşma saatini ve kutu açılımını donanım konturölünü telefondan video çekerek yapın.

Zamanında şöyle bir drama dönmüştü, o zamanki yetkilinin işgüzarlığı aslında ama size kalmış.

Bu olay rezillik falan değil direkt olarak video sahibinin Sinerji'yi kökmesi. Bu forumda da arkadaşla konuştuk. Arkadaşa üç seçenek sunulmuş ya para iadesi ya aldığı modelden daha iyi soğutma performansına sahip ve daha kaliteli bir muadil bir AMD model önerilmiş ya da daha yüksek fiyata satılan 2 fanlı 4070S önerilmiş. Arkadaş ise bana ürünümün parasını iade edin üstüne 5k nakit verin gideyim başka yerden istediğim kartı alayım demiş ki kanunen böyle bir uygulama yok. Devamında ise siteyi ve yetkilileri her yerden taciz etmiş. Yetmemiş bütün forumlarda başlıklar açıp Youtube ve Twitch yayıncılarına videosunu yollamış. Karşılığında firmayı hülleye getirip kendisine 7800XT yerine 7900XTX verilmesini sağlamış. Sonra ne yapmış biliyor musunuz ? Ekran kartını kutusunu bile açmadan satmış. Pardon burasını yanlış hatırlıyor olabilirim test ettikten sonra da satmış olabilir. Sonuçta sattı ama.

Firmalar melek değil ama bu arkadaş direkt çakallık yapmış kısaca.

Sorun yaşayanlar var yaşamayanlarda biz indirimde aldığımız fan paketi 1 ay sonra çalışmayı durdurdu diye desteğe yazmıştık ve ürün iade olup güncel fiyatı hesabımıza yatmıştı.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt