Sipariş ettiğim ürün gümrükte kaldı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 13367
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 199
  • Etiketler Etiketler
    gümrük

13367

Uzman
Makaleler
1
20 Kasım'da yurt dışından 29 euroluk bir router sipariş etmiştim kargo ücreti 8 euro, yani toplam 37 euro. 5 gündür gümrük kontrolünde olarak gözüküyordu, bugün gümrükte takıldığına dair bir kağıt geldi. 27 Kasım'da kargo ücreti sınıra dahil oldu fakat ben 20 Kasım'da vermiştim, nedir bu saçmalık? Bilgilendirirseniz sevinirim, kanundan daha önce verilen siparişte geçerli olmamalı diye biliyorum.

O düzenleme 27 Aralık'ta başlayacak. Henüz kargo dahil değil.

O zaman bu ürün nasıl gümrükte kaldı?
Ayrıca gönderen arkadaşa çift fatura kesmesini söyledim, gümrükte sorun olmaması için. Yani 29 euro ürün ücreti ayrı kargo ücreti ayrı olarak faturalandırıldı.

O zaman bu ürün nasıl gümrükte kaldı?
Paşa hazretleri gümrük memurunun keyfinden.

Şikayet etseniz bile aylar buluyor size dönüş yapılması. Ben gümrüğe gittim ve PTT'ye şikayette bulundum böyle bir şeyi başıma geldiğinde. Bana dönüş yapılana kadar ürün Türkiye'de satışa çıktı, sonra Türkiye'den aldım. Asıl ürün de gümrükte kaldı. Birilierinin cebine beleşe girmiştir şimdiye kadar.

150 Euro'nun altındaki siparişlerde de gümrük vergisi ödüyorsunuz ama 150 Euro'nun üstündekilere her bir ürün için ayrı ayrı hesaplanan karmaşık bir sistemi vardı diye hatırlıyorum. Bir an önce ürünlerin beklediği gümrük müdürlüğüne gidin veya ürünleri yaşadığınız bölgeye en yakın gümrük müdürlüğüne transferini gerçekleştirip teslim almak üzere gümrük müdürlüğüne gidin çünkü gün geçtikçe ardiye masrafınız artıyor.

Paşa hazretleri gümrük memurunun keyfinden.

Şikayet etseniz bile aylar buluyor size dönüş yapılması. Ben gümrüğe gittim ve PTT'ye şikayette bulundum böyle bir şeyi başıma geldiğinde. Bana dönüş yapılana kadar ürün Türkiye'de satışa çıktı, sonra Türkiye'den aldım. Asıl ürün de gümrükte kaldı. Birilierinin cebine beleşe girmiştir şimdiye kadar.

Gümrük çayı yudumlayıp karar veriyor sanırım.
Bahsettiğiniz kadar uzun sürüyor ise ödemeyip geri gönderteceğim.

150 Euro'nun altındaki siparişlerde de gümrük vergisi ödüyorsunuz ama 150 Euro'nun üstündekilere her bir ürün için ayrı ayrı hesaplanan karmaşık bir sistemi vardı diye hatırlıyorum. Bir an ürünlerin beklediği gümrük müdürlüğüne gidin veya ürünleri yaşadığınız bölgeye en yakın gümrük müdürlüğüne transferini gerçekleştirip teslim almak üzere gümrük müdürlüğüne gidin çünkü gün geçtikçe ardiye masrafınız artıyor.
O limit 30 Euro'ya düşeli 5-6 ay oldu.

Haberim var. Gümrüğe takılmasının nedenini açıklıyorum. 30 Euro'nun altında olsa da üstünde olsa da gümrük vergisini ödemek zorunda.

İlk defa duyuyorum, 3 ay önce Temu'dan 21
Euroya aldığım üründe ödememiştim.
KDV olarak ödedim fakat gümrükte vergi çıkmadı.

Olay vergi ödemesi değil. Gümrükte takılmış ürünü.

PTT'den gönderilen kağıtta: Sınırı aştığı için, vergisini ödeyip ürünü alabileceğim yazıyor.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt