Bunu görünce aklıma geldi. Yıllar önce ki kasa arkasına eklenen parmak izi furyasında neden Apple logosunu parmak izi okuyucu yapmıyor diye hayıflanırdım kendimce. Home butonunu geriye bırakılan bir dönem oldu sonuçta ve yüz okuma yerine ekstra bir seçenek olabilirdi.
Muhtemelen 20 Pro tasarımım şu olurdu:
Çok daha küçük bir Dynamic Island yapardım, hafif kavisli bir iPhone Air havası vermeye çalışırdım. iPhone X ama çerçevesiz, ekran altına gömülü Face ID sensörleri tarzında yapardım. Arkasını beceremediğim için atmadım.
20e tasarımım şu olurdu:
Apple ne zaman ekranda bir yenilik yapsa e serilerine eskisini verir. En basit örneği 15 serisi ile düz seriler dahil Dynamic Island geçişi tamamlandı. 16 serisi ile birlikte 16e ise önceki kasayı aldı. SE 2020 mesela. 8'den X serisine geçildi. 11 ile tam oturmuş oldu Notch tasarımı ve bu eski tasarım (iPhone 8 kasası) SE serilerine geldi. Böyle düşündüğümüz zaman 20e serisi Dynamic Island kullanırdı. Birçok kullanıcı tek kameralı diye almayacağını biliyorum, bu yüzden 20e serisi ile birlikte geniş açı eklerdim.
Benim tasarımlarım böyle. Duvar kağıdını iOS 26 tarzı ile ChromeOS tarzı arasında bir duvar kağıdı yaptım. Duvar kağıdı tasarımı benim yani.