Sırf rahatlık için laptop alınır mı?

Arkadaşlar şu an masaüstü kullanıyorum. PC'm kötü bayağı; i5 2500, GTX 1050 Ti, 16 GB RAM, 500 GB SSD. Vallahi sandalyede sürekli oturmaktan sıkılıyorum, o yüzden gidip sürekli telefona bakıyorum yatakta. Diyorum ki, keşke laptopum olsa, yatakta dizi izlesem. Çok fazla dışarı çıkan biri değilim. Yılda 2 kere tatile giderim, bazen misafirliğe, bazen de arkadaşlarla takılmaya. Yani benim için masaüstü almak ya da laptop almak her türlü çağ atlatacak. Sonra laptop alsam pişman olur muyum? Örneğin, RTX 5070 Ti, 12 GB, 140 W, R9 9950HX3D, 32 GB RAM bir laptop; 100-120K. Her şey dahil RX 9060 XT sistem al desen, DDR5, 90-95K.

Vallahi sandalyede sürekli oturmaktan sıkılıyorum, o yüzden gidip sürekli telefona bakıyorum yatakta.
Laptopum bozulduğundan beri aynı durum. Laptop büyük konfor ya. Bence net değer.

Oyun performansı vs. bir kenara, sadece rahatlık için söylüyorum. Oyunun başından kalkmıyorsanız masaüstü tabii.

Neye sahip olabileceğini bilmediğin için pişman olmazsın ama bu yaptığın hareketin mantıksız olmadığı anlamına gelmiyor. Dizi izleyeceksin diye niye oyun oynayacağın sistemin performansından %40 kaybedesin ki? Dolu dolu bir RX 9060XT sistem al. 10-20K'ye güzel bir ses sistemi olan tablet al. Kalan paraya da hayvani kaliteli bir koltuk al. Mis gibi hayat kaliten yükselsin.

Sadece odanızda kullanacaksanız masaüstü alıp daha üst performans alabilirsiniz. Ancak ben veya başka arkadaşlar gibi "alayım, salonda takılayım, alayım, dışarıda da kullanıp çalışayım" vs. diyorsanız laptop çok büyük nimet. Ben sağlam bir stant aldım. Eve geldiğimde bu standa kurup monitörümle masaüstü olarak kullanıyorum.

Hem laptop hem monitör, klavye, mouse vb. alsam, evde masaüstü gibi kullansam, sıkıldığım zaman çıkarırım, yatağa geçerim; öyle olabilir aslında. Ama laptop alırsam, tüm arkadaşlarım dalga geçer benimle: "Topmusun, sen erkek adam masaüstü alır."derler

"Top musun sen? Erkek adam masaüstü alır."
Bu zihniyette arkadaşın varsa direkt iletişimi kes. Cahiliyet devri bitti artık. İnsan istediğini kullanmakta özgür. Al bir güzelinden monitör (OLED olsa tadından yenmez) ve rahatlığına bak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptop'ta oyun oynamak dünyanın en konforsuz şeyi bu arada. Bu dediğiniz kullanım için el konsolu çok çok daha mantıklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…