KS KS Morthunel Üstün İlk 1.000! Katılım 22 Aralık 2023 Mesajlar 2.016 Çözümler 1 Beğeniler 854 12 Haziran 2025 #11 barishizm dedi: Tabii ki var hocam. Yapay zeka, matematiksel, bilimsel, Makine öğrenmesi dahil birçok işlem HPC altyapısıyla yapılmak zorunda. Aksi takdirde bu işlemler günler, hatta haftalar sürebilir. Genişletmek için tıkla... Türkiye'de tek mi bilmiyorum ama ODTÜ'de HPC sunucusu var. Büyük şirketlerde var mıdır böyle bir şey? Türkiye içinde sormak istedim. Hasan Merkit dedi: Edindiğim bilgiye göre Amazon AWS müşterileri arasında Canva, Coca-Cola, Netflix, McAfee gibi büyük firmalar da var. Genişletmek için tıkla... Kendi yerleri yetmiyor buluta gidiyor galiba.
barishizm dedi: Tabii ki var hocam. Yapay zeka, matematiksel, bilimsel, Makine öğrenmesi dahil birçok işlem HPC altyapısıyla yapılmak zorunda. Aksi takdirde bu işlemler günler, hatta haftalar sürebilir. Genişletmek için tıkla... Türkiye'de tek mi bilmiyorum ama ODTÜ'de HPC sunucusu var. Büyük şirketlerde var mıdır böyle bir şey? Türkiye içinde sormak istedim. Hasan Merkit dedi: Edindiğim bilgiye göre Amazon AWS müşterileri arasında Canva, Coca-Cola, Netflix, McAfee gibi büyük firmalar da var. Genişletmek için tıkla... Kendi yerleri yetmiyor buluta gidiyor galiba.
barishizm Yetkin Katılım 23 Aralık 2023 Mesajlar 324 Çözümler 6 Beğeniler 317 Yer Vilnius, Litvanya 12 Haziran 2025 #12 Morthunel dedi: Türkiye'de tek mi bilmiyorum ama ODTÜ'de HPC sunucusu var. Büyük şirketlerde var mıdır böyle bir şey? Türkiye içinde sormak istedim. Genişletmek için tıkla... Kamuya açık olduğunu sanmıyorum ama ASELSAN ve TUSAŞ gibi firmalar kullanıyor diye biliyorum.
Morthunel dedi: Türkiye'de tek mi bilmiyorum ama ODTÜ'de HPC sunucusu var. Büyük şirketlerde var mıdır böyle bir şey? Türkiye içinde sormak istedim. Genişletmek için tıkla... Kamuya açık olduğunu sanmıyorum ama ASELSAN ve TUSAŞ gibi firmalar kullanıyor diye biliyorum.
Hasan Merkit Moderasyon Üyesi Moderatör Gelişen Oyun Katılım 30 Ocak 2025 Mesajlar 4.991 Makaleler 14 Çözümler 100 Beğeniler 8.091 12 Haziran 2025 #13 Morthunel dedi: Kendi yerleri yetmiyor buluta gidiyor galiba. Genişletmek için tıkla... Daha ekonomik geliyor da olabilir. Sonuçta güvenliğinden de Amazon sorumlu oluyor.
Morthunel dedi: Kendi yerleri yetmiyor buluta gidiyor galiba. Genişletmek için tıkla... Daha ekonomik geliyor da olabilir. Sonuçta güvenliğinden de Amazon sorumlu oluyor.
KS KS Morthunel Üstün İlk 1.000! Katılım 22 Aralık 2023 Mesajlar 2.016 Çözümler 1 Beğeniler 854 12 Haziran 2025 #14 barishizm dedi: Kamuya açık olduğunu sanmıyorum ama ASELSAN ve TUSAŞ gibi firmalar kullanıyor diye biliyorum. Genişletmek için tıkla... Hocam, Türkiye'de büyük firmalar var ama hepsinde var mı o meçhul şahsen. Madem bulut bilişim kullanıyorlarsa; oradan yapalar diye düşündüm.
barishizm dedi: Kamuya açık olduğunu sanmıyorum ama ASELSAN ve TUSAŞ gibi firmalar kullanıyor diye biliyorum. Genişletmek için tıkla... Hocam, Türkiye'de büyük firmalar var ama hepsinde var mı o meçhul şahsen. Madem bulut bilişim kullanıyorlarsa; oradan yapalar diye düşündüm.