Sistem açılmıyor ve 1 uzun 2 kısa bip sesi çıkıyor

Visal

Yetkin
Makaleler
3
Yer
Ankara
Bilgisayar özellikleri:
i3 12100F, MSI H610M-E, 8x2 3600MHz, FSP 550W 80+, WD blue 500GB NVMe M.2 (İtopya'dan sıfır alındı)

MSI Gaming X 1060 6 GB.

Merhaba,
Bilgisayarın şöyle bir sorunu var: Bir süre (1 saatten kısa) bilgisayarı kullanırsam (oyun vs. oynarsam) bir anda ekran gidiyor ve ekran kartının fanları maksimum hıza çıkıyor. Sıcaklık değeri olarak 63°'yi geçmiyor hiç. Bir süre arka plan sesleri gelmeye devam etse de sonrasında sesler de kesiliyor.

Daha sonra kasa açılmıyor, VGA ışığı yanıyor ve 1 uzun 2 kısa bip sesi geliyor.

Bu sorunu, anakartın Resized-Memory özelliğini kapatarak 1 haftaya yakın bir süre çözmüştüm, hiç sorun çıkmamıştı.
Ancak bugün Minecraft oynarken yine aynı şeyler oldu. Şu an sistemi açıp da BIOS'u kontrol edemiyorum. Sizce sorun ne olabilir? Ekran kartında sorun yok, başka bir sistemde test yaptım, gayet düzgün çalışıyordu yükte vs. PSU kontrolü için OCCT kullandım ve sorun çıkmadı, zaten ekran kartı hariç sistem sıfır.

Son düzenleyen: Moderatör:
MSI'a göre bu durum monitör ya da ekran kartı hatası olarak tanımlanmakta. Ekran kartınızı çıkarıp PCI-e slotunu kontrol edin. Güç bağlantılarını kontrol edin -gerekirse PSU'dan farklı güç kablolarını bağlayın- ve sonrasında kartı yerine takın. Bu durum sorununuzu çözmezse BIOS'u varsayılan ayarlara döndürmeyi deneyiniz. Sorun devam ederse ekran kartınızı OCCT ile test edip 10 iterasyonlu 3D ve VRAM testi uygulayın. Son durumu bize de aktarırsanız sevinirim. Kolay gelsin.

1 long 2 short - Monitor or display card error

Merhaba, ekran kartını çıkarıp slotu kontrol ettim, başka kabloyla denedim falan ama hâlâ görüntü gelmiyor. Aynı bip sesi devam ediyor.

Merhaba, ekran kartını çıkarıp slotu kontrol ettim, başka kabloyla denedim falan ama hâlâ görüntü gelmiyor. Aynı bip sesi devam ediyor.

BIOS'u resetlemeyi denediniz mi? Eğer yine çalışmıyorsa ekran kartını test etmesi için çevredeki herhangi bir teknik servise danışabilirsiniz.

Anakart ekran kartını gösteriyor fakat her zaman ekran kartı ile alakalı olmuyor öncelikle BIOS pilini sökün ardından tüm bileşenleri sıra sıra çıkarın 10 dakika bekleyin sonrasında çift RAM var ise tek RAM ile çalışmazsa farklı slotlarda deneyin RAM'ler oksitlenmiş olabilir silgi ile temizleyin sonrasında ekran kartını var ise farklı bir X16 PCI slotuna takın sonrasında farklı bir işlemci var ise onunla deneyin ekran aldıktan sonra eski ekran kartını takabilirsiniz.

BIOS'u resetlemeyi denediniz mi? Eğer yine çalışmıyorsa ekran kartını test etmesi için çevredeki herhangi bir teknik servise danışabilirsiniz.

Merhaba, BIOS pilini söküp taktım şu an sistem açılıyor. OCCT 3D Standart testini 10 dakika yaptım bir sıkıntı çıkmadı, birazdan VRAM testini de açacağım.

Merhaba, BIOS pilini söküp taktım şu an sistem açılıyor. OCCT 3D Standart testini 10 dakika yaptım bir sıkıntı çıkmadı, birazdan VRAM testini de açacağım.

VRAM testini de yaptım, 10 cycle(s)'a kadar yaptım, hiçbir hata yoktu. 3D standart testinde sıcaklık 63.4'ü gördü, VRAM testinde 61'e çıktığı bir an oldu ama sonradan 51'e kadar düştü yine.

CS2 oynarken yine kapandı sistem.

Ne olur birileri yardımcı olsun artık bu bilgisayarlardan çektiğim sorunlardan gına geldi. Yok BIOS arızası, yok anakart RAM slotu arızası, yok PCI-e slot arızası, yok VRAM arızası... Gerçekten ne zaman yüzüm gülecek benim bilmiyorum, yeni ameliyat oldum bilgisayarı alıp bir yere de gidemiyorum. Mahalle bilgisayarcısına gitsem daha da beter edecek sistemi, çevremde bu işlerden anlayan birileri de yok. Tek istediğim şey şu stresli günlerimde biraz oyun oynamaktı 4 seneden beri, sürekli bir arıza sürekli bir sıkıntı çekmekten bıktım. Her şey garanti olsun deyip sıfır alıyorum yine arızalı çıkıyor test edeyim deneyeyim 2. el alayım diyorum testte sıkıntı yok bellek testinde sıkıntı yok açıyoruz oyun oynuyoruz sıkıntı yok ama nedense benim bilgisayarımda hiçbir şey düzgün çalışmıyor.

Guc kaynagi yapabilir bu sorunu.

@Visal durumun tam olarak neyden kaynaklandığından emin değilim fakat ekran kartı ya da ona bağlı bir şeyde sıkıntı olduğunun farkındayız en azından. Sistemde yer alan anakartta, CPU'da, PSU'da problem olabilir. Gidemediğinizi dile getirmişsiniz fakat daha detaylı kontrollerin yapılması gerektiği aşikâr. Sorunu tespit ederseniz bizimle de paylaşırsanız sevinirim. İyi günler dilerim, kolay gelsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…