Sistem dosyalarına sızmış casus yazılımı temizlemek mümkün mü?

RockyHighway79

Hectolay
Bunca zamandır farkında olmadan telefonu Root yetkileri ile kullanıyormuşum. Telefonuma virüs bulaştığını düşünüyorum. 3 farklı antivirüs ile derinlemesine tarama yaptım ama virüsü bulamadım. Virüsün bulunamamasının sebebini sistem dosyalarına bulaşmış olmasına bağlıyorum. Sistem dosyalarına sızmış casus yazılımı temizlemek mümkün mü?

Bunca zamandır farkında olmadan telefonu Root yetkileri ile kullanıyormuşum. Telefonuma virüs bulaştığını düşünüyorum. 3 farklı antivirüs ile derinlemesine tarama yaptım ama virüsü bulamadım. Virüsün bulunamamasının sebebini sistem dosyalarına bulaşmış olmasına bağlıyorum. Sistem dosyalarına sızmış casus yazılımı temizlemek mümkün mü?
Cihazınızı yedekleyip "Factory reset" atın. Güvenmediğiniz APK'ları telefonuza kurmayın. Özellikle Play Store harici kurmamaya özen gösterin hiç bir sorun olmaz.

Cihazınızı yedekleyip "Factory reset" atın. Güvenmediğiniz APK'ları telefonuza kurmayın. Özellikle Play Store harici kurmamaya özen gösterin hiç bir sorun olmaz.
Virüs varken yedek almak pek mantıklı değil hocam. Bu arada APK kurmadım. Play Store'da ki abidik gubidik oyunlardan veya uygulamalardan bulaştığını düşünüyorum virüsün.

Bu kadar paranoyak olmana gerek yok. Güvenmediğin uygulamalara Root yetkisi vermemişsen hiçbir şey olmaz.
Paranoyaklık sistemi Root modunda kullanmamdan kaynaklı hocam. Sistemi normal modda kullanıyor olsaydım, 3 antivirüs taramasından sonra zaten bu konuyu açma gereği duymazdım. Zamanında farkında olmadan Root yetkisi vermiş olabilirim. Eğer Root yetkisini verdiysem ve virüs çoktan sistem dosyalarına bulaşmışsa, virüsü temizlemek için nasıl bir yol izlemeliyim?

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt