Cuma günü İstanbul'a gidiyorum. Aklımda bir süredir yeni bir sistem toplama düşüncesi var. Şu an kararsız kaldığım bir nokta var; sistemi parça parça indirim kovalayarak kendim mi toplayayım yoksa hazır İstanbul'dayken İtopya mağazasını (veya benzeri büyük mağazaları) ziyaret edip oradaki hazır sistemlere mi bakayım?
Daha önce mağazaya giden veya alışveriş yapan arkadaşlar yorum yapabilirse sevinirim:
Mağazaya özel, web sitesinde olmayan hazır sistemler veya kampanyalar oluyor mu?
Fiyat avantajı yakalayabilir miyim yoksa internet fiyatlarıyla aynı mı?
Tecrübeli arkadaşların ve yakın zamanda mağazayı ziyaret edenlerin yorumlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Hazır sistemler fonksiyonlu olmadığı sürece alınmamalı. Geçen bir sistem gördüm, R7 7800X3D CPU'ya A620M anakart koymuş X bir firma. Kesinlikle kendiniz toplamak daha mantıklı.
Gelelim sorunuza, fiziksel mağazadan ürün almak normaline göre daha pahalı. Çünkü çalışan maaşları, dükkan kiraları, faturalar, getir götür masrafları oluyor. İnternetten aldığınızda toplanma alanlarından kargolanıyor.
Hazır sistemler fonksiyonlu olmadığı sürece alınmamalı. Geçen bir sistem gördüm, R7 7800X3D CPU'ya A620M anakart koymuş X bir firma. Kesinlikle kendiniz toplamak daha mantıklı.
Gelelim sorunuza, fiziksel mağazadan ürün almak normaline göre daha pahalı. Çünkü çalışan maaşları, dükkan kiraları, faturalar, getir götür masrafları oluyor. İnternetten aldığınızda toplanma alanlarından kargolanıyor.
Satici duzgun olduktan sonra Trendyol vs gibi yerlerden de alabilirsiniz. Genel diger siteler Gaming.Gen.TR, Vatan Bilgisayar, İncehesap, Sinerji gibi gibi. Ayrica bütçe ve nelerde kullanacaginizi yazip konu acarsaniz yeni yardimci olurlar.
Hazır sistemlerin olayı şudur vitrinde güzel durur, listeye bakınca fena değil dersin ama detaylara indiğin anda gerçek ortaya çıkar. Güçlü ekran kartı koyarlar, yanına ortalama bir anakart, markası belirsiz bir PSU, düşük frekanslı RAM ve çoğu zaman da fiyatı şişirilmiş bir kasa eklerler. Kağıt üstünde iyi görünür, pratikte aynı bütçeyle parça parça topladığın sistemden daha zayıftır. Çünkü hazır sistemlerde amaç senin maksimum performans alman değil, satıcının stok eritmesidir.
Mağazaya özel kampanya konusu da biraz şehir efsanesidir. Evet, bazen mağazada web sitesinde olmayan bir hazır sistem görürsün ama bu genelde daha ucuz olduğu için değil, farklı kombinasyon olduğu içindir. Fiyat avantajı nadirdir. Çoğu zaman internet fiyatlarıyla aynı hatta daha pahalı olur. Mağazada olmanın sana kazandırdığı şey indirim değil, ürünü fiziksel olarak görmek ve anında teslim almaktır. Performans ya da bütçe optimizasyonu değildir.