Sistem yük altındayken gelen cızırtı sesi

tylerdurden3

Başarılı
Merhaba dostlar, yeni bir sistem topladim 1 2 haftadir kullanmaktayim.
Sizlere sorum su olacak: Sistem yuk altindayken PSU'dan herhangi bir cizirti sesi veya sistemin geri kalan kompanentlerinden herhangi bir cizirti sesi gelmesi normal mi (nereden geldigini tam olarak cozemedim )? Sistemin tum kablolari dogru montajlanmis herhangi bir kablo vs fana temas etmiyor ancak nedense bir cizirti sesi var ve bu beni urkutmuyor degil. Ekonomik anlamda sikintili bir donemdeyken bu sistemi toparladim ve bozulmasini istemiyorum.

Daha once boyle bir problem yasayan arkadaşlar bilgilerini benimle paylasirsa gercekten mutlu olurum.
Sistemim ise i5 14400F, RX 7700XT, 32 GB DDR5 RAM ve 750W 80 Plus Gold

PSU modeli nedir? CW olma ihtimali yüksektir. Bu da bir sorun değildir ama PSU modeline göre belki bir fikir sahibi olabiliriz.

Sesin kaynagi PSU mu bundan emin misiniz? Benzer ses GPU dan da geliyor olabilir mi oncelikle kontrol etmenizi rica edecegim. Coil Whine durumu olabilir.

PSU modeli nedir? CW olma ihtimali yüksektir. Bu da bir sorun değildir ama PSU modeline göre belki bir fikir sahibi olabiliriz.

Gigabyte 750W UD750GM 80+ Gold Tam Modüler Güç Kaynağı ürün bu hocam.

Sesin kaynagi PSU mu bundan emin misiniz? Benzer ses GPU'dan da geliyor olabilir mi oncelikle kontrol etmenizi rica edecegim. Coil Whine durumu olabilir.

Emin degilim hocam anlayamiyorum nereden geldigini.

Böyle bir ses mi?

4090 videosundaki sese yakin.

PSU modeli nedir? Cw olma ihtimali yüksektir. Bu da bir sorun değildir ama PSU modeline göre belki bir fikir sahibi olabiliriz.

Hocam cw dediginiz şey nedir acaba?

Ürünlerinizin tam modellerini yazsaydınız iyi olabilirdi.

Coil Whine nedir?

Coil Whine karşı yapabilecekleriniz ve RMA hakkında bilgiler:
  • Coil Whine herhangi bir olumsuz durum yaratmaz (arıza yaşatmaz, hiç görmedim, duymadım).
  • Sesin şiddetinin yüksekliğine ya da alçaklığına göre kafa ütüleyebilir veya ütülemez.
  • Kesin bir çözümü yoktur.
  • Eğer Coil Whine GPU'dan geliyorsa, FPS sabitleme işlemi sesin şiddetini düşürebilir.
  • GPU'nuzu garantiye yollasınız bile RMA, ürünü değişime ya da iade alma yönünde herhangi bir karar vermeden size geri gönderebilir. Bazı GPU üreticilerinin RMA'ları Coil Whine'nin ses şiddetine göre kartı değişime ya da iade almayı kabul edebiliyor ya da hiç kabul etmeyip size geri gönderiyorlar.
  • PSU'da Coil Whine varsa, RMA yukarıda bahsettiğim gibi değişim ya da iade verebilir, sesin şiddetine göre durum değişiyor.
Not:
ASUS'un TUF ya da ROG, RX 7000 ve RTX 4000 serilerinde Coil Whine sorunu diğer firmaların ürünlerine göre daha fazla ortaya çıktığı yönünde iddialar var.

Oyun oynarken ( pencereli modda oynamayi denediginizde ses kesiliyorsa GPU dan olma ihtimali yüksek.) Bende de benzer sorun var. Vsync falan actigimda duzeliyor, Bazen tam ekranda ses yukseliyor. Usendigimden oyle takiliyorum.

Videodakiyle benzer bir ses ise cw dir. Malesef bende de aynı durum var ekran kartım 4070 ti süper.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…