Sistemde oluşan problemler, BitDefender'da çıkan "steam_api.dll" kaynaklı mı?

O zaman normal Windows'u da kaçak kurmuşsun her şey değilmiş o zaman niye antivirüs kuruyorsun mübarek.

Yok Windows lisansı kaçak yoksa ISO'su orijinal. Massgravel lisanslı ya. Resmi lisanslı değil.

Gerçi o sadece key yaratıyor herhalde. Aracı gibi bir şey.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi bu Windows Update'ye ait resmi bir belgeyi silerse, bende Update başlatırsam Windows'um çökmesin?
@Recep Baltaş @144

Windows Update ile KMS gidiyor diye.
KMS kullanmadım ki dostum? Massgravel kms gibi sahte sunucuya değil resmi sunucuya sokuyor bizi. Şirkete torpille girmiş gibi resmi sunucuya anahtar üreterek giriyoruz.

Birinci fotoğraf her şeyi açıklıyor zaten. Resident Evil 2'nin korsan olan .DLL dosyası çalıştırıldıktan sonra sisteme sızmış. Zaten Windows tarafında zararlı yazılımlar da en çok bu tetiklemeler ile sistemlere zarar veriyor. Dosya çalıştırıldıktan sonra Fotoğraflar uygulamasından başlayarak her şeye zarar vermiş.

Format atmanıza da gerek yok. Malwarebytes ile taratmanız sistemi temizleyecektir. Bu şekilde kullanmaya devam etmiş olduğunuz takdirde hesap, kart gibi hassas bilgileriniz de sızabilir.

Birincisi bu oyunu neredeyse bitireceğim hocam 1 ay önce indirdim. İkincisi Malwarebytes temiz dedi. Windows Update olsun, photos olsun, WhatsApp root olsun bunların hepsini BitDefender silmiş.

Sızıntı olduğuna emin misiniz?

1 ay kuluçkaya mı yatmış yani zararlı? Üstelik silinenler tam taramadan önce silindi. Tam tarama sadece Resident Evil dosyasını gördü.

Şöyle saçma bir şey var. Bu fotoğraf, Windows Update, WhatsApp falan silinmiş ama raporlarda görünmüyor. Sildiğinde de bana uyarı vermedi. Ben karantinaya girince gördüm silindiklerini. Tarihe bakarak bugün silinmiştir herhalde dedim. Bu uyarılar oyunindirvip uyarısı bu arada son kritikler.

Neyse hocalarım Windows güncellemesi sonrası sistem çökmesin de ben BitDefender'e güveniyorum o beni korumuştur muhtemelen. Umarım sildiği Windows Update dosyası zararlıdır da güncelleme sonrası sistem çökmez. False positiveyse ve resmi dosyayı sildiyse kararsızlık olur çöker Windows.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (843).webp
    183,8 KB · Görüntüleme: 45
Son düzenleme:
Kedi Masgrave den veya zero day exploitten falan oldugunu düşünmüyorum, ayrica o güncelleme de onceden gelen bir guncelleme olabilir sıkınti yapma hemen. Whatsappı falan Windows ara sıra kendisi yüklüyor ancak guncelleme silinme olaylari falan ilgincime gitti bizim tarama araclariyla (NPE, Eset online scanner) falan bir tam tarama gerçekleştirsen iyi olabilir belki crack steam apisinin icinde trojan vb. bir zararlı olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…