Bilgisayarımdaki tüm sesler mikrofonum üzerinden konuştuğum kişilere yansıyor. Bu sesler genelde konuşma sesleri. Kulaklığı Y ayırıcı ile anakartın direkt ses giriş ve çıkışına taktım. Mesela bir video açtım izliyorum videodaki tüm konuşma sesleri Discord'da arkadaşlarıma gidiyor. Bazen onlar konuştuğunda da kendi seslerini duyuyor.
Denediğim yollar;
Mikrofonun boostunu 0'a çektim.
Kasanın ön panelindeki ses giriş ve çıkışlarını denedim.
Aygıt Yöneticisi'nden ses aygıtını kaldırıp başka driverlar denedim.
Denetim masasından ses ayarlarınıza gidin, kayıt sekmesi bölümünde stereo Karışımı, stereo mix veya auxiliary yazar. Sağ tık yapıp devre dışı bırakmayı denediniz mi?
Denetim masasından ses ayarlarınıza gidin, kayıt sekmesi bölümünde stereo Karışımı, stereo mix veya auxiliary yazar. Sağ tık yapıp devre dışı bırakmayı denediniz mi?
Şöyle bir şey var. Aygıt yönetisinden sürücüyü güncelle kısmından bilgisayarımdaki sürücülere göz at dedikten sonra 2 tane seçenek çıkıyor birisi Realtek High Definition Audio diğeri ise High Definition Audio Aygıtı. High Definition Audio Aygıtı bu sürücüye güncelledikten sonra sorunum çözülüyor gibi fakat her bilgisayarımı yeniden başlattığımda başka bir sürücüye güncelliyor ve tekrar yapmam gerekiyor baştan.
Eğer driver kaldırdığın da sorunun ortadan kalkıyorsa yüksek ihtimalle driver kaynaklı problem yaşıyorsun tek tek eski driver sürümlerini denemen lazım ama bu çok zahmetli olabilir sana tavsiyem mikrofonu uygulamaya göre yapılandırma seçeneğini kullanman tüm bunlarla uğraşmak istemiyorsan ses kartı alabilirsin sorununu kökten çözecektir.
Şöyle bir şey var. Aygıt yönetisinden sürücüyü güncelle kısmından bilgisayarımdaki sürücülere göz at dedikten sonra 2 tane seçenek çıkıyor birisi Realtek High Definition Audio diğeri ise High Definition Audio aygıtı. High Definition Audio aygıtı bu sürücüye güncelledikten sonra sorunum çözülüyor gibi fakat her bilgisayarımı yeniden başlattığımda başka bir sürücüye güncelliyor ve tekrar yapmam gerekiyor baştan.