RipTurco

Başarılı
Benim biraz takıntılı eski bir tanıdığım var fakat hiçbir teknik bilgisi yok. Bana RAT virüsü attığından şüpheleniyorum. Kesinlikle telefonum eline fiziksel olarak geçmedi ya da onun attığı linkten bir uygulama indirmedim, sadece normal görünümlü bir site linkine tıkladım, o kadar. Bir de DOCX uzantılı dosyalarıyla PDF'lerini açtım ama onda da makro etkinleştir veya bir eklenti etkinleştir diye bir uyarı hiç yoktu. Zaten ilk RAT yediğimi düşündüğüm cihaz M51'di, ondan temiz kurulumla S24 Plus'a geçtim eski cihazda RAT ya da FUD olsa bile WhatsApp'ı tamamen aktardığım için S24 Plus'a geçmez, değil mi?

Kaspersky Premium ile tam tarama yaptım 2 cihaza da, temiz çıktı ama bu konuyla ilgili eski forumları okuyunca içim bir türlü rahat etmiyor. Bilgili arkadaşlar fikir verirse çok sevinirim.

Sadece linke tıklayarak, hiçbir şey indirmeden ve onaylamadan bir cihaza RAT bulaştırabilmek için sıfır tıklama açığı denilen milyon dolarlık zafiyetlerin kullanılması gerekir. Bu tür araçlar devlet istihbaratları veya üst düzey suç örgütleri içindir takıntılı bir eski tanıdığın erişebileceği şeyler değildir.

Hocam linke tıkladım virüs indi olayları devlet seviyesinde virüsler, milyon dolarlık işler (; teknik bilgisi olmayan tanıdıkta o teknoloji olsa NASA peşine düşerdi elbet.

Android'de DOCX, PDF açmakla, hele ki makro uyarısı, izin onayı vermediysen RAT bulaşmaz, sistem sandboxta tutar o dosyaları. WhatsApp yedeğiyle virüs yeni telefona taşınmaz, RAT dediğin şey APK olarak kurulmak ister; Kaspersky de temiz dediyse paranoya yapmanın alemi yok bence.

Hocam linke tıkladım virüs indi olayları devlet seviyesinde virüsler, milyon dolarlık işler (; teknik bilgisi olmayan tanıdıkta o teknoloji olsa NASA peşine düşerdi elbet.

Android'de docx, PDF açmakla, hele ki makro uyarısı, izin onayı vermediysen RAT bulaşmaz, sistem sandboxta tutar o dosyaları. WhatsApp yedeğiyle virüs yeni telefona taşınmaz, RAT dediğin şey APK olarak kurulmak ister; Kaspersky'de temiz dediyse paranoya yapmanın alemi yok bence.

Çok haklısınız hocam fakat kendisi biraz değişik bir tür o yüzden öce başka birine yaptırmasından şüphelendim mesela bir arkadaşımın her attığı docx dosyasında wp bu dosya cihazınız için zararlı olabilir uyarısı veriyordu fakat o Apple cihazı üzerinden PDF'e çevirip atıyordu docx dosyasını ondan olabilir mi bir de daha önce konuştuğum kişiler docx ya da PDF attıysa kesin fud yemişsindir av de bulamaz o yüzden deyince iyice paranoyak oldum anlayacağınız.