Çözüldü Sıvı soğutma kabloları nereye takılmalı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

zaferaytas

Çalışkan
Merhaba. Corsair H100 240mm sıvı soğutucu aldım. Anakartım ASUS H610M-K ARGB. Anakartta 3 adet fan girişi var: CPU fan, SYS_FAN. Sıvı soğutma için kablo nereye takılmalıdır. Herkes bir şeyler yazmış benim de kafam karıştı doğrusu. Yardımcı olacak arkadaşlardan cevap bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Pompa bağlantısı CPU_FAN portuna, radyatör bağlantısını da çoklayıcıyla SYS_FAN'a takacaksın hocam.

Selam anakartınızda 3 adet fan girişi olduğunu görüyorum: Bunlardan bir tanesi işlemci fan girişi, diğer ikisi ise kasa fan girişleri olarak gözükmekte. Corsair, sıvı soğutucunun pompasını CPU_FAN bağlantısına bağlamanızı tavsiye ediyor. Sıvı soğutucunun fanlarını ise bu durumda CPU_FAN pinlerine bağlamanız gerekiyor.

Öte yandan ben olsam pompayı sabit devirde döneceği için CHA_FAN'a, radyatör fanlarını da CPU_FAN'a bağlardım.

Pompa bağlantısı CPU_FAN portuna, radyatör bağlantısını da çoklayıcıyla SYS_FAN'a takacaksın hocam.

Hocam cevabınız için teşekkürler, pompanın kablosu 3 pinli fanların 4 girişli bazı forum sitelerinde pompanın SYS fanına fanların ise CPU fana takılması lazımmış? Dediğiniz şekilde yapacağım şimdi.

Aleykümselam Merhaba @Recep Baltaş sizi görmek güzel. Dediğiniz gibi yapsam pompa sabit yüksek devirde dönerse herhangi bir sıkıntı yaşar mıyız pompanın ömrü gibi mi? Radyatör fanlarının CPU_FAN'da takılması daha sağlıklı olmaz mı? İşlemci sıcaklığına göre hızını düşürür, ya da yükseltir.

Ben kendim monte etettiğimde dediğim gibi yapıyorum. SYS_FAN sürekli en yüksek devirde dönmesi anlamına gelmiyor. Ama önenli olan işlemci Sıcaklığına göre fan devirlerinin ayarlanması, bu da bu da radyatör fanlarının CPU_FAN'a bağlanmasıyla mümkün.

@RecepBaltaş Dediğin gibi yapıp pompanın bağlantısını SYS_FAN kısmına fanları da CPU_FAN kısmına takarım BIOS'tan herhangi bir ayar yapmaya gerek var mı peki?

@RecepBaltaş fan çoklayıcı alıp hepsini CPU_FAN girişini takarsam olur mu hem pompanın hem de radyatör fanlarını.

@RecepBaltaş fan çoklayıcı alıp hepsini CPU_FAN girişini takarsam olur mu hem pompanın hem de radyatör fanlarını.
Daha sağlıksız olur.
@RecepBaltaş Dediğin gibi yapıp pompanın bağlantısını SYS_FAN kısmına fanları da CPU_FAN kısmına takarım BIOS'tan herhangi bir ayar yapmaya gerek var mı peki?
Güle güle kullanın.

Pompayı neden CHA_FAN'a bağlamanızı tavsiye ettim? Pompa devrinin sürekli değişmemesi için. Siz yetmezmiş gibi hem 2 tane fanı hem de pompayı aynı kabloya bağlayıp bir de devirlerini sürekli değiştirmekten bahsediyorsunuz. Sizce bu sağlıklı mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…