Sıvı soğutma ömrü ne kadardır?

ShadowLegion 43

Üstün
Makaleler
1
Herkese merhaba arkadaşlar. Şu anda Arctic LF II 240 mm kullanıyorum. Tam hatırlamamakla birlikte 2021 veya 2022 yılında satın almıştım. PC’yi yoğun kullanıyoruz; hem ben hem eşim oyun oynuyoruz, genellikle hikâyeli oyunlar. Bunun dışında Dota 2, CS2, Warzone gibi oyunları da epey oynadım. Yani soğutucu epey aktif çalıştı. Malum, 7600X boşta bile nispeten sıcak çalışan bir işlemci. Bazen endişeleniyorum; aniden bozulursa işlemci zarar görür mü, vs. Bunu nasıl anlayabilirim acaba? Bozulmadan tekrar masraf etmek de istemiyorum açıkçası.

Sıcaklıklara bakabilirsin. Zaten bozulduğu zaman otomatik olarak sıcaklıklarda ciddi oranda artar bunun sonucunda bilgisayar yüksek sıcaklıktan korumaya alır kendini.

Sıcaklıklara bakabilirsin. Zaten bozulduğu zaman otomatik olarak sıcaklıklarda ciddi oranda artar bunun sonucunda bilgisayar yüksek sıcaklıktan korumaya alır kendini.
Şuan için normal gibi. Hogwarts Legacy oynuyorum şuan full rt + ultra ayarlarda. RT işlemciye de yük bindiriyor diye biliyorum mesela ve PBO +200 MHz ve -25 Negative Curve ile 55-65 derece arasında. Bir de benim arkada çalışan çok bloatware var. Razer Synapsa, Chroma, RGB Fusion, Thundermaster vs. vs. Normal sanırım sıcaklık. Ama anlamadığım bir konu 240mm olduğu için mi bilmiyorum OCCT'de en fazla 132Watı görmüştüm geçen yıl. Bu yıl, tabii, havalar da çok sıcak 117W'ta 95 derecede ancak günlük kullanımda, Warzone gibi oyunlarda dahi 80 dereceyi görmüyor 70-75. Eco Mod açık değil.

Ben ASUS ROG Ryujin III 240mm ile i5 13600kf ile 140W'larda 80 85 arası alıyorum. Ki bozulduğunda zaten garanti bu günler için duruyor.

Genelde ürünün web sitesinde pompa ömrü ya da garanti süresini baz alabilirsin. Sizinkinin 6 yıllık garantisi var mış.

Farklı marka model de ise ≧ 50,000 hrs pompa ömrü var gibi düşünebilirsin .

Ben ASUS ROG Ryujin III 240mm ile i5 13600kf ile 140W'larda 80 85 arası alıyorum. Ki bozulduğunda zaten garanti bu günler için duruyor.
Prime95 ile 133 W 95 derece alıyorum. Hani yazın bu 120W'a vs. düşebilir tabii.
Teşekkürler hocam. Arada ses yapıyor, hani ısılarda sorun yok ama bazen hani bir motor dönerde sonra yavaşlar da öyle bir ses ama oyunda vs. olmuyor çok çok nadir. Yani daha ömrü var demek ki.
Şimdilik hiç sıkıntı yok bakalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…