Sıvı soğutucu fanından gelen tıkırtı sesi nasıl çözülür?

khardarakh

Uzman
Odamda kalanı, kulaklık bile takanı rahatsız eden bu lanet sesi engellemeyi nasıl başarabilirim? Bu ses satın alımdan 2 ay sonra çıkmaya başladı. Sanki fan oturmuş olduğu pinin yuvasında tıkırdıyor gibi. Size de öyle geldi mi? Diğer fanda ses çıkarıyor bazen. PC boştayken bu ses çıkıyor, devir artınca susuyor fakat bir süre sonra tekrar aynı sesi vermeye başlıyor.

Fanları yağla.

1. Güvenliği Sağlayın: Bilgisayarın güç kablosunu fişten çekin ve güvenli bir yerde çalışmaya başlayın.

2. Kasayı Açın: Bilgisayar kasasını açarak iç bileşenlere erişim sağlayın.

3. Fan Kontrolü:
- Fanların düzgün bir şekilde monte edildiğinden emin olun.
- Dikkatlice fanları elinizle çevirin, eğer tıkırtı devam ediyorsa muhtemelen bir sorun vardır.

4. Temizleme:
- Fanların ve soğutucu bölgesinin tozdan arındırılması, tıkanmış bir fanın ses çıkarmasını önleyebilir.
- Basınçlı hava spreyi kullanarak fanların üzerindeki tozu temizleyin.

5. Montaj Kontrolü:
- Fanların montaj vidalarını kontrol edin ve sıkı olduklarından emin olun.
- Eğer fanın oturduğu yerde herhangi bir gevşeme varsa bu durumu düzeltin.

6. Yağlama:
- Fanın motor kısmına uygun yağ ekleyin. Bu, fanın daha sessiz çalışmasına yardımcı olabilir.
- Ancak, fanı açmadan önce fanın garantisini etkilemeyeceğinden emin olun.

7. Değişim Düşünün:
- Eğer yukarıdaki adımlar sorunu çözmüyorsa, fanın kendisinde bir üretim hatası olabilir. Yeni bir fan almayı değerlendirin.

8. Test Edin:
- Tüm adımlardan sonra bilgisayarı açın ve fanların sesini kontrol edin. Eğer ses devam ediyorsa başka bir teknik destek almak gerekebilir.

Bu adımları uyguladıktan sonra sorununuzun çözülmesini umuyorum.

Ben garanti dışı kalır diye hep çekindim dokunmaya. Meğer fan yapraklarını çekiyormuşsun çıkıyormuş. Bir, iki damla dikiş makinesi yağı işi çözdü

Dostum aynı ses bende de var. Kalıcı çözüm mü yağlamak geri geldi mi ses?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…