Sıvı soğutucu önerisi

witicieen 48

Üstün
Merhaba arkadaşlar, geçen gün konu açmıştım. Corsair H100 240mm sıvı soğutucu bilgisayarı ilk açtığımda 90 derecede seyrediyor işlemci, ardından 3-4 kere kapat aç yaptığım da düzeliyor ısısı diye konu açmıştım. Bugün Boğaziçi Bilgisayar'ı aradım garanti orasıymış. Teknik servis ile görüştüm pek ilgilenmediler işte gönderin bakılır edilir 20 iş günü süre var (1 ay) dediler. Kısacası hiç uğraşmak istemiyorum. Sıvı soğutucum arızalı mı onu da anlamış değilim. Sadece ilk açılışta oluyor bu sorun ardından kapat aç yapınca düzeliyor ve günde 15-16 saat kullanımda yük altında 60 derecenin üstüne çıkmıyor. Ben de tam anlayamadığımdan en iyisi yeni bir 240mm sıvı soğutucu almak istiyorum uğraşmamak için. Bütçe sorunum olmadan (çok da abartıya kaçmadan) 240mm sıvı soğutucu önerir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne çok iyi ne çok kötü ID Coling almıştım kurulumunu da yaptım ortalama 35 derecede tutuyor sistemi.

Dosya Ekleri

• 20240515_233659.webp
    209,4 KB · Görüntüleme: 72
Fiyat için bir aralık söylerseniz daha kolay yardımcı olurum.

Ne çok iyi ne çok kötü ID coling almıştım kurulumunu da yaptım ortalama 35 derecede tutuyor sistemi.

Link atar mısın?

Fiyat için bir aralık söylerseniz daha kolay yardımcı olurum.

Ya ortalama fiyat baktım zaten 2.500 TL ile 4000 TL'ye kadar çıkıyor zaten. Ancak Corsair H100 240mm kullandım pek memnun kalmadım Cooler Master olabilir MSI alma dediler tam anlamıyorum.

ASUS ROG RYUJIN düşünülebilir de işlemciniz nedir? Elinizdeki soğutucu da fena değil aslında.

ASUS ROG Ryujin düşünülebilir de işlemciniz nedir? Elinizdeki soğutucu da fena değil aslında.

Ryzen 7 5800X3D sıvı soğutucu da sorun var mı yok mu onu da bilmiyorum, sorun olsa günde 16 saat tam yükte kullanıyorum 60 derecenin üstüne çıkmıyor. Ancak sadece sabahları kasayı ilk açtıktan sonra 90 derece de başlıyor işlemci PC'yi normal kapatıp açıyorum tekrar düzeliyor 30 dereceden devam ediyor bazı yerlere sordum pompa sorunu olabilir dediler, Boğaziçi teknik servisine aradım sordum onlar da dedi ki göndermeniz lazım bilemeyiz. Net bilgi olsa ona göre hareket edeceğim de anlamadım.

Ya ortalama fiyat baktım zaten 2.500 TL ile 4000 TL'ye kadar çıkıyor zaten.
20 bine kadar yolu var da soğutucuyu takma konusunda sorun yaşıyor olabilir misiniz? Yahut hız aşırtma yaptıysanız ondan kaynaklanıyor olabilir mi? Ayrıca radyatöre takılan fanların yönü, radyatörün konumlandırılması, CPU fan kontrolü gibi değişkenleri de kontrol etmekte fayda olabilir.

Bakmadan bilemezler tabi. Montajdan emin olduktan (yukarıda belirttiğim ve sokete olan) sonra yine sorun varsa programdan pompa hızını kontrol etmeyi deneyiniz. Aşağı-yukarı bir fikir verir.
hız aşırtma yaptıysanız
Yapıp yapmadığınızı bilemiyorum ama yük altındaki voltaj değerlerini (ve pompa durumunu) de kontrol etmekte fayda var. Termal macun yenilemesi de yapmışsınızdır herhalde.

Son düzenleme:

Bu olayı ilk 1 ay yapmadı, sonra ki 2.ayda 1 hafta yaptı. Ardından 3.ay da tekrar yapmaya başladı 3 aylık cihaz zaten. Fanlar doğru yönde hepsini kontrol ettim.

Hız aşırtma yapılmadı. Termal macun yenilemesi yapıldı. Pompanın sesini duyuyorum. Devir daim sesini duyuyorum ancak bu söylediğim olayı sık sık yapmıyor 1 ay yapmıyorsa 1 hafta yapıyor. 3 aylık ürün zaten.

Peki bir de BIOS güncelliğini kontrol ve fan ayarlarını optimize etmeyi denediniz mi? Belki sistem açılınca fan ayarı programdakine göre revize oluyordur o yüzden de sıcaklık düşüyordur. Eğer onu da elerseniz pompa ara ara çalışıyor da olabilir programdan kontrol etmek lazım. Yok uğraşamam diyorsanız diğerlerinden de eminseniz servise yollayıp emin olmak en iyisi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…