Sıvı soğutucu önerisi

BIOS güncel. Gigabyte'in programıyla kontrol ettim. Manual olarak gözüküyor. Ayrıca GTA V5'te Online da sıcaklık değerleri şu şekil de ilerliyor. Arka plan da bir çok program açık halde bu şekilde.

Dosya Ekleri

• 1.webp
    224,2 KB · Görüntüleme: 76
  • 2.webp
    224,8 KB · Görüntüleme: 58
  • 3.webp
    245,9 KB · Görüntüleme: 49
Gigabyte'in programıyla kontrol ettim.
Programdaki değil, BIOS fan ayarlarından söz ediyorum. Programdaki düzgün olduğu için açılınca normale döner zaten.
Ayrıca GTA V5'te Online da sıcaklık değerleri şu şekil de ilerliyor. Arka plan da bir çok program açık halde bu şekilde.
Eğer ortalamada voltajlarda ani yükselme inme yoksa, pompa devrinde de düşme yoksa iyi ama benim tavsiyem oyundan ziyade bir stres testinde kontrollü bakmanız olur.

Stress testi 63 - 65 derece arası. BIOS fan ayarlarını anlamıyorum. Ancak BIOS da hiçbir ayar yapmadım RAM XPG açmaktan başka. Ben de tam emin olamadığım için şimdi garantiye göndermek 1 ay o yüzden dedim sıvı soğutucu alayım yeni ama ya bozuk değilse bir de

1.ci CPU + fpu testinde direkt ısı 90'a çıkıyor. Bu normal değil sanırım.

2.ci CPU denemesin de sadece 71'e sabitledi.

Son düzenleme:
Sadece sıcaklık odaklı yaklaşıyorsunuz. Elbette sıcaklık artışı olmaması önemli ama esas konu ani voltaj artışı olup olmaması ve pompanın stabil devirde çalışması önemli. FPU'nun (CPU'nun matematiksel işlem birimi diyebiliriz kısaca) yüksek olması normal CPU+FPU'nun yüksek olması ise daha normal.
Ancak BIOS da hiçbir ayar yapmadım RAM XPG açmaktan başka
D.C.O.P kapalıysa ve fan ayarları (Gigabyte'taki ara yüz nasıldı? Tam hatırlamıyorum ama yanlış hatırlamıyorsam akıllı fan 5 diye bir sekmesi olacak oradan kontrol sağlayabilirsiniz) da normalse pompanın stabil devirde çalışmasına odaklanmak lazım.

Fanları % 100'e çektiğim de pompa 3034 RPM devir de çalışıyor. D.C.o. P bilmiyorum söylediğim gibi BIOS da hiçbir ayar yapmadım. En son mart ayın da BIOS'u güncelledim. Zaten bu olay son 1 haftadır var. Onun öncesin de yoktu vardı da 1.5 ay önce vardı.

Sessiz de bu şekilde. Fan ayarı

Tam yükte ise bu şekilde.

Bu arada sorunu çözdüm, ilk bilgisayarı açtığım da sıvı soğutucunun fanları sessiz modda çalışıyormuş. Isı ondan düşmüyordu yüksek devire aldım sorun çözüldü. Sıvı soğutucu arızalı değilmiş.) Durduk yere 10 binlik olacaktım ^^

Son düzenleme:
Tahmin doğru çıktı o zaman.
Peki bir de BIOS güncelliğini kontrol ve fan ayarlarını optimize etmeyi denediniz mi? Belki sistem açılınca fan ayarı programdakine göre revize oluyordur o yüzden de sıcaklık düşüyordur.
Programdaki değil, BIOS fan ayarlarından söz ediyorum.
Güle güle kullanın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…