Picky 42

Üstün
Lian Li HydroShift II LCD-C 360 CL sıvı soğutma mevcut. Anakart üzerinde "CHA_FAN2" ve "CHA_FAN3" girişlerine takılı kablosu. BIOS'ta fan kontrol kısmından bu girişler için hazır profiller seçtim ancak L-Connect 3 yüklü olduğu için sanırım BIOS'taki profiller etkisiz gibi geliyor. Çünkü L-Connect 3 üzerinden RPM ya da profil değiştirdiğimde pompa sesinin değişimini duyabiliyorum. Resimlerde Fix RPM ve PWM gibi seçenekler mevcut ancak gördüğünüz üzere PWM'deki sıcaklık aralığı çok dar. Hazır olan profilde en yüksek "36 derecede 2450 RPM ile dönsün" şeklinde ayarlı. Ben bunu 50 dereceye çekebiliyorum maksimum. Benim işlemcim zaten boşta 50 dereceyle çalışıyor. Nasıl bir ayarlama yapmam lazım?

1786620302614.webp
1786620374584.webp

Lian Li hydroshift II LCD-C 360 CL sıvı soğutma mevcut. Anakart üzerinde "CHA_FAN2" ve "CHA_FAN3" girişlerine takılı kablosu. BIOS'ta fan kontrol kısmından bu girişler için hazır profiller seçtim ancak l-connect 3 yüklü olduğu için sanırım BIOS'taki profiller etkisiz gibi geliyor. Çünkü l-connect 3 üzerinden RPM'ya da profil değiştirdiğimde pompa sesinin değişimini duyabiliyorum. Resimlerde fix RPM ve PWM gibi seçenekler mevcut ancak gördüğünüz üzere PWM'deki sıcaklık aralığı çok dar. Hazır olan profilde en yüksek "36 derecede 2450 RPM ile dönsün" şeklinde ayarlı. Ben bunu 50 dereceye çekebiliyorum maksimum. Benim işlemcim zaten boşta 50 dereceyle çalışıyor. Nasıl bir ayarlama yapmam lazım?

Eki Görüntüle 273060Eki Görüntüle 273061

Bu ürünün pompa devri Turbo modda bile Max. 2800 RPM çalışıyor diye biliyorum. Yani çok fazla değil. Fanları sıcaklığa göre ayarlaman mantıklı. Ancak pompayı bir eğri yerine sürekli sabit bir hızda çalıştırmak pompa ömrü açısından daha iyi diye biliyorum.

Bu ürünün pompa devri Turbo modda bile Max. 2800 RPM çalışıyor diye biliyorum. Yani çok fazla değil. Fanları sıcaklığa göre ayarlaman mantıklı. Ancak pompayı bir eğri yerine sürekli sabit bir hızda çalıştırmak pompa ömrü açısından daha iyi diye biliyorum.
Program üzerinden max 2450 RPM ayarlanabiliyor hocam ama bu ses bile rahatsız ediyor beni. Uğultu var gibi.

Program üzerinden max 2450 RPM ayarlanabiliyor hocam ama bu ses bile rahatsız ediyor beni. Uğultu var gibi.
Aynı ürünü kullanıyoruz imza kısmımda da gözüküyordur BIOS ayarlarından max pompa hızına ayarlamanız sizin için daha iyi olacaktır çünkü kitapçığında özellikle belirtilmiş değişkenli kullanmak daha sorunlu hale getiriyormuş. Bende maks devirde herhangi bir sorun yok yani vızıltı gibi bir ses yok.

Aynı ürünü kullanıyoruz imza kısmımda da gözüküyordur BIOS ayarlarından max pompa hızına ayarlamanız sizin için daha iyi olacaktır çünkü kitapçığında özellikle belirtilmiş değişkenli kullanmak daha sorunlu hale getiriyormuş. Bende maks devirde herhangi bir sorun yok yani vızıltı gibi bir ses yok.
Hocam siz L-Connect 3 kullanıyor musunuz peki? Ayrıca biliyorsunuzdur zaten 2 adet PWM giriş mevcut ve bunlardan bir tanesi iki kablolu, yani CPU_OPT'a bağlamak için sanırım. Benim biri CHA_FAN2 diğeri de CHA_FAN3'e bağlı. İllaki AIO_PUMP ve CPU_OPT'a bağlamak zorunda mıyım girişleri? İşin doğrusu nedir onu öğrenmek için soruyorum. Programda galiba BIOS'taki ayarı geçersiz kılıyor gibi.

Program üzerinden Max 2450 RPM ayarlanabiliyor hocam ama bu ses bile rahatsız ediyor beni. Uğultu var gibi.

Ben de bunu anlamıyorum. Sonuçta Lian Li diyoruz ama 2400 RPM bile rahatsız ediyor. Bende BitFenix var 5500 RPM de duyulmuyor bile. Aynı şekilde ROG ve Thermalright'in bazı soğutucuları 6000 RPM ile çalışıyor.
Sabitlemek daha mantıklı. Bir dene bakalım. Maksimum hamgi seviyede ses rahatsız etmiyor. Ona göre sabitle.

Ben de bunu anlamıyorum. Sonuçta Lian Li diyoruz ama 2400 RPM bile rahatsız ediyor. Bende BitFenix var 5500 RPM de duyulmuyor bile. Aynı şekilde ROG ve Thermalright'in bazı soğutucuları 6000 RPM ile çalışıyor.
Sabitlemek daha mantıklı. Bir dene bakalım. Maksimum hamgi seviyede ses rahatsız etmiyor. Ona göre sabitle.
2150 RPM civarı rahatsız etmeyen seviye hocam, 2200'e bile aldığım anda uğultu var. Aldığım günden beri bu üründen hiç memnun kalmadım ya.