Sizce en iyi meslekler nedir?

Belki ameleliktir ama telefonculuk ve aşçılık çok hoşuma gidiyor. Özellikle dikkat eksiği ve hiperaktivite bozukluğuna sahip olan birisi için telefonculuk harika. Telefonu parçalarına ayırıyorsun, hatalı parçayı gideriyorsun, telefonu temiz bir şekilde geri topluyorsun. Rüya gibi.

Doktorluk en saygı duyduğum meslektir, çok saygın doktorlar tanıyorum, kendi dükkanımızda da misafir ettiğimiz insanlar bunlar. Öyle değerliler ki ülkemizin en büyük hazineleridir kesinlikle.

Onun dışında en iyi meslekler günümüzde kesinlikle tadilat, inşaat sektöründendir. Elektrik, elektronik, boru hattı döşeme, tesisat, duvar ustası, boyacı, mühendistir. Bu mesleklerden birinde ustalaşın 5 yıl içinde müşterilerinizi kahve içerken ayak ayak üstüne atıp seçeceksiniz. Çünkü bu mesleklere olan ilgi azalıyor ve ihtiyaç artıyor.

Hocam meraktan soruyorum dehbliler için özellikle telefon tamirciliği rüya gibi dediniz, sebebi ne?

Otobüs şoförlüğü. Düşünsene gezmen için para veriyorlar. (Okumasam hayalimdeki meslek yemin ediyorum).

İşini severek yapan bir insanın yaptığı mesleğe saygı duyarım. "iyi" veya "kötü" ayrım yapmayı tercih etmiyorum.

Bence en iyi meslek; insanın kendine zaman ayırabileceği, aldığı maaşla rahat bir hayat sürebileceği ve yaparken zevk alabileceği meslek. Benim için bu ne olurdu hâla daha bir karara varabilmiş değilim.

Bana göre en iyi meslek akademisyenlik, profesörlüktür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…