Sizce Filistin'e yardım etmek gerekli mi?

Torukojin Kaneki

Başarılı
Yer
Manisa
Bana kalırsa değil. Bunun yerine ilk Çin'deki Türk kardeşlerimizi düşünmeliyiz. Asker de gönderilmemeli Filistin'e. Filistin sesini duyurabildi. Biz neden Çin'deki kardeşlerimizin sesini duyuramıyoruz? Neden onlar için koşu, eylem yapamıyoruz? Filistinliler bizim askerlerimizi katletmedi mi 1. Dünya Savaşı'nda?

Son düzenleyen: Moderatör:
Doğu Türkistan'a üvey evlat gözüyle bakıyorlar Türk devletleri. Çin-Rusya korkusundan yana kılını kıpardatmıyorlar.

Herkesten önce kendimize bakmalıyız.

Zengin bir ülke miyiz?
- Hayır.

Ülkemizde ekonomi nasıl?
- Sonlara yakın bir şekilde kötüyüz haliyle ufak bir yaptırım bile daha da ciddi soruna yol açıyor.

Önce kendimizi düzeltelim de sonrasında elimizde kalanlar ile yardımcı oluruz. Filistin'e destek verilmemesi taraftarıyım dediğiniz gibi Uygur Türklerine yapılması lazım ve Filistin'e yapılan destekler Uygur Türklerine yapılsa çok daha iyi dönüşü olurdu.

Bence tamamen kişisel tercih. Ben iki tarafı da desteklemiyorum. Yarın öbür gün Filistin markası olsa canım onu çekerse onu da içerim. İsrail'in markası olsa onu canım çekse onu da içerim.

Vicdani olarak rahat hissetmek için gerekli kendi görüşümdür ırkın geçmişi umurumda değil.

Ne Doğu Türkistan'a ne de Filistin'e destek sağlayacak güçteyiz. Kaldı ki destek sağlamak zorunda da değiliz. Hele Filistin için kılımızı bile kıpırdatmamıza gerek yok. Zira tamamen AKP'nin muhafazakar kitleyi uyuşturma politikası. Orada olan biten oyunun bir parçası olmayın.

Yetkim olsa, Filistin hakkında en ufak sempatisi olanları direkt Gazze'ye yollarım.

Ölenlerin çoğu çocuk ve bebek. Buna rağmen hala Osmanlı'ya ihanet ettiler denmesi gerçekten garip. Cidden soruyorum, 0 yaşındaki bir bebek neye, kime ihanet etmiş olabilir? Kayıtlarda on binlerce sivil ölüm var. İnsanlar enkazların içinde yaşamaya çalışıyor, çocuklar patlamalar yüzünden uzuvlarını kaybediyor. Buna rağmen “bizim ırkımız değil bize ne” demek bana siyasi değil, vicdani bir sorun gibi geliyor. Sosyal çürüme nedir diye soran varsa yukarıdaki mesajlara bakması yeterli.

Ezelden beri Türklükte mazlumun yanında olmak vardır. Bu sebeple gerekli ancak devletin duygusu olmaması gerektiğini de düşünmekteyim bu sebeple de öncelikle Türkiye Cumhuriyeti toprakları içerisine ve daha sonra da soydaşlarımıza (Türkmenler, Uygur Türkleri vesaire.) yardım ettikten sonra gözümüzü dışarıya açmamız gerektiğini düşünmekteyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…