Sizce formatta en cok uğraştıran aşama nedir?

Windows 11'in internete bağlama zorunluluğu bence. Ama onun dışında sürücü olabilir. Linux ise biraz daha kolaydır, sürücüleri kendisi yükler. Ama en işkence çektiren FreeBSD'dir.

Uygulama ve oyunlar kısmı.

Bir kez temiz kurulum yapıp imajını alırım, tekrar format ile uğraşmam, imajı geri yükleyip güncellemeleri yaptırmak 5 dakika sürüyor, oyunları başka diskte tutuyorum.

Eğer diski ikiye bölüp oyunları D'ye kurduysan yoran hiçbir şey yok. 10 dakikada her şey hazır hale geliyor.

Afterburner, RTSS, Razer Synapse vb. programların ayar ve kişiselleştirmelerini yapmak... Bir şeyi indirip yüklemek sorun değil de bu şekilde uğraş ve emek verdiğim programların format sonrasında ayarlarını yapmak gerçekten çileden çıkartıyor.

Bence sırf bu sebepten dolayı 5-6 aya bir format atıyorsunuzdur.

Format atmaya başlamak.

O kadar üşendirici bir şey ki; yok efendim driver kurulumu, oyunları geri yükleme, bütün uygulamalarda oturum açma / ayarları yapma... Hiç uğraşamam, bu sebeple zorunda kalmadıkça format atmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…