Merhaba arkadaşlar, 2 yıllık dış ticaret mezunuyum, şu anda da lisans bölümü olan uluslararası ticaret ve işletmecilik okuyorum. Bölümü okuyan tüm öğrenciler olarak bir hocamızdan şikayetçiyiz. Hocamız sürekli son dakikalarda bizden bir şeyler istiyor, son dakika bir şeyleri değiştiriyor. Örneğin dersimizin notlandırılması sunum üzerinden fakat bu hocamız bize sinirlendiğinde vizelerin başlamasına 1 hafta kala sunumdan vazgeçip, size sınav yapacağım deyip sınavdan birkaç gün önce sınavdan vazgeçip, evde yapmanız için bir ödev istiyorum tarzı şeyler yapıyor. Verdiği ödevlerde ne istediğini açıkça belirtmeyip, sonrasında yaşanan sorunlarda "ben size her şeyi açıkça söyledim." diyor. Dersleri son dakika iptal edip, bizlerin programına uymamasına rağmen kafasına göre ek ders koyuyor ve yoklama alırken birden fazla yoklama alıyor. Bunun sonucunda gelmeyenlerin 2 hatta 3 gün yok yazıldığı oluyor. Habersiz sınav yaparak bunları sunum raporlarınıza ek puan olarak ekleyeceğim diyor. Anlayacağınız, silabusa uygun hareket etmiyor ve canı ne isterse onu yapıyor. Sınıftaki herkes bu durumdan şikayetçi ve bölüm başkanı ile görüşme yapmışlar. Bölüm başkanı, şikayetlerin kendisine mail atılmasını ve dilekçe verilmesini belirtmiş. Dönemin bitmesine 3-4 hafta kalmışken, dönemi riske atmaya pek niyetim yok açıkçası. Sonuç olarak 3-4 hafta varken hocayı değiştirmezler. Bu olay hocanın kulağına gittiğinde, hoca sinirlenip herkesi dersten bırakabilir ve kimse "neden bıraktın?" demez, burası devlet okulu. Bir tanıdığım da benzer şekilde hocaya şikayette bulunduğunda, hoca onu ve diğer şikayet edenleri bilerek dersten bırakarak okullarının uzamasına sebep olmuştu. Böyle bir şeyin yaşanmasını istemiyorum, sonuçta dönemin bitmesine 3-4 hafta kalmış. Ben bulunduğum bölümdeki kişilerden yaş olarak 3-4 yaş kadar büyüğüm. Bir sene mezuna bırakmıştım, 2 sene ön lisans okudum. Bu nedenle olaya daha olgun bir bakış açısıyla yaklaşabiliyorum. Sınıftakiler ise hemen hocayı şikayet edelim, tepki olarak derse gelmeyelim kafasındalar. Bu süreçte dilekçe veya mail atmayanlara karşı ise vatan hainiymiş gibi bir haldeler. Sizce destek vermeli miyim, yoksa dediğim gibi zaten dönem bitiyor deyip riske atmadan arkama yaslanayım mı?