Sizce writingde out of topic yapmış mıyımdır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Seraphenthia
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 294
  • Etiketler Etiketler
    sizce

Seraphenthia

Yetkin
Bugün hazırlıktan final sınavım vardı ve cause-effect writing konum şuydu:

"It could be challenging live in a block of flats where a lot of people stay."

Cümlede 1-2 kelime belki yanlış olabilir ama konu buydu.

Ben de bu konuyu okuduktan sonra şu iki şeyi düşündüm:

1- Kalabalık bir apartmanda yaşamak zorlayıcı olabilir.

2- Kalabalık bir apartman dairesinde yaşamak zorlayıcı olabilir.

Ben burada ingilizce cümleyi de düşünerek 2. tercihe yöneldim ve kalabalık bir evde olan temizlik, uyku problemini vs. yazdım. Şimdi diğer kişilerle konuşunca doğru olanın 1. çeviri olup out of topic yaptığım söylendi ve çoğu kişi 1. çeviriyi yapmış. Sınavın açıklanmasına daha 1 hafta var ve hocalarda 1. çeviri doğru olan diyor ama yine de 0 mı alırım?

Son düzenleme:
Artık yapay zeka var ihtiyar ona söylüyorsun o yapıyor.

Sizin de arkadaşlarınızın da yorumunda bir yanlış yok bence.

"It could be challenging live in a block of flats where a lot of people stay."
Live in a block of flats demiş olması beni de 1. seçeneğe itti. Çünkü çoğul takısı ile birden fazla apartman dairesi anlamı katmış olaya. Bura net gibi.

Şimdi diğer kişilerle konuşunca doğru olanın 1. çeviri olup out of topic yaptığım söylendi ve çoğu kişi 1. çeviriyi yapmış.
Bu kısımdan emin değilim. Direkt out of topic sayılır mı bilmiyorum, umarım sayılmıyordur.

@Leclerc İngiliz İngilizcesinde "flat" sözcüğü, Amerikan İngilizcesindeki "apartment" anlamına gelebilir. Bu yüzden "flats" olması hem apartman dairesi hem de apartman bloğu olarak yorumlanabilir.

Biliyorum. Mevzu her türlü birden fazla apartman dairesine çıkıyor. Kalabalıklık ile ilgi bulamadım ben.

Evet, o konuda haklısınız. Akla gelen ilk çeviride apartman bloğu olduğu belli aslında. Ben yine de arkadaşın yorumunu yanlış bulmadığımı belirtmek istedim. Sonucun ne olduğunu bilemem tabii.

@Leclerc @7025 aslında ben iki seçeneği de sınav anında düşünüp kağıda yazdım ama hangisini yapmam gerektiğinden emin olamadım. Hocaya sorduğum zaman da, inisiyatife bağlı yardım etme hakları olmasına rağmen bir şey söylemedi. Ben de bana en yakın olanı yaptım ve sınavdan sonra yanlış olduğunu söyledi. Belki bir ihtimal iki seçeneği de kabul edip ona göre puan verebilirler ama vermezlerse de yaz okuluna kaldım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…