Oyunu 29 kez bitirdim, en sevdiğim oyunlardan biridir. ELDEN RING kadar fiyatını hak eden oyun sayısı çok azdır, çünkü tekrar oynanabilriliği en iyi olan oyunlardan biri. Ben bu oyunu 29 kez bitirdiysem tek sebebi benim çok beğenmem değil, oyunun seni tekrar oynamaya teşvik etmesi ve tekrar oynayıp yine de keyif almak için çok fazla oyuncak sunması.
Toplamda 308 farklı silah, 170 farklı büyü barındıran bir oyun ELDEN RING, ki DLC ile bu sayılar çok daha arttı, ben sadece ana oyunun barındırdığı çeşitliliği söylüyorum. Bu silahlardan birini kullanırsın ancak aklın diğerinde kalır, tekrar başlar bir de onla bitirirsin. Bir büyü görürsün, bir kez de onla oynarsın, internette başka birinin yaptığı karma bir build görürsün, hem büyü atabilen hem de yakın dövüşte iyi bir build, gider bir kere de öyle bir buildle bitirirsin. Örnekler uzatılır gider, bu yüzden ELDEN RING kadar fiyatını hak eden bir oyun daha yok.
Kafayı yedirtir mi diye soruyorsun, cevabım hiç sanmıyorum olur. ELDEN RING en erişilebilir Souls-like yapımlardan biri. Oyunun zorluğu büyük oranda opsiyonel, çünkü sana açık dünyada kasılma şansı tanımış, yetmemiş üstüne bir de yanına yardımcı çağırma şansı tanımış. ELDEN RING harika dizayna sahip bir açık dünya oyunu, bir bossta zorlanırsan uzaklaşır, biraz keşif yapar sonra daha güçlü geri dönersin. Baktın yine zorlanıyorsun yanına yardımcı ruhlardan birini çağırırsın, bazı ruhlar o kadar güçlü ki senin yerine onlar bossu kesiyor resmen
Böyle bir opsiyonun varken ELDEN RING'de sinir krizi geçirmen zor gibi. Ha yanına yardımcı çağıramadığın bazı zindanlarda zorlanabilirsin, ancak bu da saç baş yoldurtacak bir zorluk olmayacak yani. Biraz deneyince her türlü üstesinden gelinebilecek zorluk seviyesi.
Benim bir arkadaşım var, hayatında LoL, Fortnite gibi oyunlar dışında çok az oyun deneyim etti. RDR2 oynamıştı bir tek onu hatırlıyorum başka da single oyun deneyim ettiğini hatırlamıyorum. Ancak o bile ELDEN RING'i 2 kez bitirebildi. Yani.. o yapabildiyse eminim sen de yaparsın.
Yukarıda 308 farklı silah olduğunu dile getirdim, bunu diğer RYO'lardaki gibi veya arkadaşın yukarda bahsettiği Nioh'ta olduğu gibi aynı silahın biraz farklı istatistiklere sahip versiyonu olduğunu düşünme. Benzer movesetlere sahip olsalar da hepsi farklı görünen silahlar bunlar. 308 silahın 308'inin de tasarımı birbirinden farklı, aynı tipteki silahlar benzer movesetlere sahipler ama hepsi aynı değiller.