Çözüldü Skyrim yüksek Hz'lerde fizik motoru bozuluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Shriena

Yetkin
Merhaba, uzun aradan sonra the Elder Scrolls v: Skyrim (vanilla) başladım. Oyunu modladım fakat eski bilgisayarımda yaşamadığım bir problemi yaşıyorum. Fizik motoru eski olduğu için bütün ara sahneler bozuk şekilde görünüyor. 60 Hertz'e alınca çözebildim fakat bütün zevkimi bozdu. Bu bozulmayı çözebilmenin bir yolu var mı? Bilgisi olan varsa çözüm hakkında yardımcı olursa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Havok Fix'i kurdum oyunu açtım hafif bi düzelir gibi oldu ardından yine oyunun başındaki at sapıtmaya başladı. Nvidia APP'te sürücü ayarlarında varsayılan olarak FPS kilitleme ve vSync vb. ayarlar kapalı durumda. Ne yapmam gerekiyor ?

C:\Users\KAAN\Documents\My Games\Skyrim konumunda Skyrim.ini dosyasına aşağıda vermiş olduğum kodu fpsinize göre ekleyip kaydederseniz. Sorun çözülüyor. Havok fix modunu indirmeye gerek yok.
[HAVOK]
fMaxTime=0.0333 // 30fps
fMaxTime=0.0166 // 60fps
fMaxTime=0.0133 // 75fps
fMaxTime=0.0111 // 90fps
fMaxTime=0.0083 // 120fps
fMaxTime=0.0069 // 144fps
fMaxTime=0.0042 // 240fps+

Bu şekilde gözükmesi gerekiyor.
Bu iki modu indirince düzeliyormuş PCGW öyle diyor.

Ustte atilan Havok Fix'e ek olarak NVIDIA GPU kullaniyorsaniz NVIDIA App veya Denetim Masasi uzerinden, oradan da olmazsa NVIDIA Profile Inspector'dan Skyrim icin FPS limitleyicilerini kapatmaniz gerekiyor. Bu NVIDIA'nın bu oyun icin ekledigi bir fail-safe mekanizmasi.

Havok Fix ise yaramazsa hic elle config dosyalariyla ugrasmaya girismeyin derim bu arada. Cok mesakkatli bir surec ve hedef olarak koydugunuz FPS'i en ufak kacirdiginiz an fizikler tekrar bozulabiliyor. Bethesda kalitesi...

Havok Fix'i kurdum oyunu açtım hafif bi düzelir gibi oldu ardından yine oyunun başındaki at sapıtmaya başladı. Nvidia APP'te sürücü ayarlarında varsayılan olarak FPS kilitleme ve vSync vb. ayarlar kapalı durumda. Ne yapmam gerekiyor ?

C:\Users\KAAN\Documents\My Games\Skyrim konumunda Skyrim.ini dosyasına aşağıda vermiş olduğum kodu fpsinize göre ekleyip kaydederseniz. Sorun çözülüyor. Havok fix modunu indirmeye gerek yok.
[HAVOK]
fMaxTime=0.0333 // 30fps
fMaxTime=0.0166 // 60fps
fMaxTime=0.0133 // 75fps
fMaxTime=0.0111 // 90fps
fMaxTime=0.0083 // 120fps
fMaxTime=0.0069 // 144fps
fMaxTime=0.0042 // 240fps+

Bu şekilde gözükmesi gerekiyor.

Son düzenleme:
Çözüm
Ancak Skyrim motoru asiri CPU bound ve agir bir motor oldugu icin stabil FPS degerleri almak gercekten zor bu sekilde sabit bir deger ayarlarsaniz FPS surekli degisiyor ve fizik motoru rastgele zamanlarda bozuluyor. Kendim denemistim.

Ancak Skyrim motoru asiri CPU bound ve agir bir motor oldugu icin stabil FPS degerleri almak gercekten zor bu sekilde sabit bir deger ayarlarsaniz FPS surekli degisiyor ve fizik motoru rastgele zamanlarda bozuluyor. Kendim denemistim.
Yeni savede 15. saate girdim bahsettiğim sorunlarla karşılaşmadım. İleride yaşayacak olursam yine not düşerim ama şu an için benim sorunum bu şekilde çözüldü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…