Slayer R9T-5060 C1 ısınma problemi

Bütçe
60.000 TL
Arkadaşlar size nasıl tam olarak 92 derece normal geliyor ateş atıyor bildiginiz bilgisayar 102 dereceyi konuşmuyorum bile. Garip. Bunu sakın normalleştirmeyin 92 derece kabul edilemez bir şey. Maksimum 86 görmeli oda maksimum.

İlk baştakı mesajınızı anlamadım, yeni nesil işlemciler hakkında konuşuyoruz farkındaysan kasalık bir durum yok gibi pek. Dostum şu bütçede bulabileceğin çoğu cihaz zaten 85 derecenin üstünde çalışıyor, gayette normal sıcaklıklar ne bekliyorsun sen anlamadım. Gelmişsin %10 kullanımda 30W değerde olan bir cihazın görselini atmışsın, tabii ki düşük sıcaklıklarda olur o cihaz. Oyun bile belli değil. Masaüstü gibi serin değil laptoplar, küçücük kasalara etkili bir soğutma kurmak zor. 100 derecede işlemci büyük oranda throttle yiyor zaten, bir de üst seviye bir kasa asla normal demem diyemem de zaten.

Yuk altindaki degerler yaz aylarini da varsayarsak anormal degil. Standarti budur da diyemem ama cok absurt degil. Oda sicakliginda 85 civari seyreden islemci yaz olunca 90 civarina firliyor iste. Kisin fan acmayan bendeki M4 MBP bile bu havalarda fan calistiriyor. 30 dereceden fazla havalar bunu direkt goz onune alarak yorum yapmak lazim. Limitle daha kabul edilebilir sicakliklara dusmesi iyi olmus.

Bende hx işlemcili cihaza sahibim bende zor şartlarda laptop aldım ama gidip de 60bintl vereceğim ve işlemcim 92 derece çalışacak kendiniz bilirsiniz size 92 derecelerde mutluluklar. Al dostum bu da limitsizi olsun az önceki 30W limitliydi.Bu fotoğrafı çekerken havada tam 35 dereceydi.

Dosya Ekleri

• IMG_0855.webp
    78 KB · Görüntüleme: 208

92 o seviye top end işlemci için normal. Yine de rahatsız oluyorsanız limit mantıklı tabii. Burada dikkat edilmesi gereken GPU sıcaklığı.
Hx işlemciler 100+ derece olup throttlea girse dahi ekran kartını besleyecek seviyede güçteler.
Ama ekran kartın 87e değdiği saniye oyununa drop girer deneyimini baltalar. Ekran kartını soğutmak bu yüzden 1. öncelik olmalı. Ve r9tler bu konuda başarısız eski nesile göre daha az güç tüketen gpulara stok PTM'le gelmelerine rağmen.
Piyasada giriş-orta segment 2025 modeller henüz satışa çıkmadı. Onlar geldikten sonra r9t isminin zikredileceğini düşünmüyorum.
Omen kıyası abes Max 175wattlık gpuları soğutabiliyorken r9tnin en yüksek versiyonu 140watt bu dahi bir şeylere işaret.

Evet ama laptopu ben kucağımda kullanıyorum ve 92 derece aşırı rahatsız ediyor. Şu an 77 dereceyle aşırı mutluyum çünkü artık terlemekten her gün duş alır olmuştum. Kucağımda kullanıyorum derken hava almasında sıkıntı yok biraz havada kullanıyorum nasıl tarif edebilirim bilmiyorum ama hava alıyor.

AMD O islemcileri 100 derecede calisacak sekilde uretiyor, sicaklik 99 oldugunda hizlanip 101 oldugunda yavaslamaya basliyorlar.

Ben de sana ROG G16 4060 14900HX cihazımın sıcaklık değerlerini paylaşayım. Bakımı falan her şeyi tam. Yaz sıcaklığında bugün çektim (30-35 derece). 92 derece bile değil 95 dereceleri görüyor maalesef, kullanımı da düşük.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-07-13 170537.webp
    123,1 KB · Görüntüleme: 199
  • gta5sicaklık.webp
    398,7 KB · Görüntüleme: 213
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…