SLI sistemler neden tutmadı, mantıklı mıydı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan HyperFuryXI
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 504
  • Etiketler Etiketler
    neden

HyperFuryXI

Üyecik
Uzun bir dugunden sonra bir anda saat 11'de aklima takildi neden SLI sistemler tercih edilmiyor? Teoride cok mantikli, destegi neden kesti NVIDIA? Internette de kaynak bulamadim, aciklayabilecek biri var mi?

Uzun bir dugunden sonra bir anda saat 11'de aklima takildi neden SLI sistemler tercih edilmiyor? Teoride cok mantikli, destegi neden kesti NVIDIA? Internette de kaynak bulamadim, aciklayabilecek biri var mi?
Her oyunda çalışmadığı veya etkili performans göstermediği için rafa kaldırıldı sanırım. AMD içinde iki tane GPU'yu tek kartta kullandığı bir model vardı o daha mantıklı ama o da olmadı sanırım.

Program desteği limitliydi ve her iki ekran kartının tüketeceği güçte epey bir masraflı oluyor. SLI desteği en üst düzey kartlara getirildiği için de önemini iyice yitirmişti. Nvidia, GeForce NOW sunucularında bu teknolojiyi kullanıyordur ama son tüketici için gerekli bir şey değil.

İki ekran kartı hiçbir zaman eş zamanlı çalıştırılamadı. İkinci ekran kartı ile senkronizasyon tam sağlanamadı ve verimlilik düşüktü. CUDA ve ROCm sistemleri SLI olmadan birden fazla ekran kartına hetorejen olarak hesaplama yaptırabiliyor, onlarda verimlilik yüksek. Yani SLI ve Crossfire için sebep kalmadı.

Ben hala zevkine yapıyorum.
20230123_153057.webp

O iş 2010-2016 zaman aralığındaki zengin insanların işiydi. Top level ekran kartları olduğu için başka yükseltecek modelleri yoktu. (İkinci kartı takan kişilerin elektrikten falan beklentisi yoktu, öyle bir şey yok saçma bir yorum.) O yüzden ikinci ekran kartlarını takmaya başladılar. O zamanlarda ATX anakartlar popülerdi, Mini ATX falan öyle masraftan kaçmak yoktu. AMD Crossfire ile HD ve R serisi kartlara bile izin verse de stabilitenin içinden geçiyordu. O yüzden Nvidia bu işlerde daha iyiydi. Mesela GTX 500-900 serisi arasında SLI olayı verimliydi.

Technopat zamanında Erkan abi vardı:

Geri
Yukarı Alt