Qualcomm, Snapdragon 8 Elite yonga setinin teknik özelliklerini daha önce paylaşmış ve özel performans çekirdeklerinin 4.32 GHz hıza ulaşabildiğini belirtmişti. Şirket, Oryon çekirdeklerinin varsayılan hızlarının ötesinde çalışabileceğinden bahsetmemiş olsa da bunun mümkün olduğu görülüyor. Snapdragon 8 Elite, yeni bir Geekbench 6 tek çekirdek testinde Apple’ın A18 Pro çipine eş değer sonuçlar elde etti. Ayrıca Oryon…
Mesele GHz değil, güç verimliliği. 11900K da yüksek hızlara çıkıyordu, 524W ile . Telefon pil testlerini merak ediyorum bu işlemcinin, tabii telefonlara girene kadar lisansı iptal olmazsa
Ek olarak daha önce Snapdragon 8 Elite ve A18 Pro’nun verimlilik seviyeleri karşılaştırıldığında, A18 Pro’nun daha az güç tükettiği ve Geekbench 6’da daha yüksek tek çekirdek performansı sunduğu görülüyordu.
Tam tersi, 8 Elite Geekbench uzerinde hem dusuk yukte hem de agir yuklerde A18 Pro'dan daha az tuketiyor. 4K civari puanlardaki tuketim farki daha belirgin, kullanicilar icin daha onemli tarafi o.
GPU ve oyunlardaki performans, termal ve verim farkina girmiyorum bile. Detayli incelemek isterseniz buyurun.