Soğan ve sarımsak sevmediğim için eleştiriliyorum

Yer
ALANYA
Sırf bu ikiliyi sevmiyorum diye çevremden yediğim lincin haddi hesabı yok, sanki vatan hainiyiz. Siz her yemeğe bunları basıp lezzet aldığınızı sanıyorsunuz ama aslında sadece soğan yiyorsunuz haberiniz yok. Güzelim etin sebzenin tadını katletmekten başka bir olayınız yok. İşin lezzetini geçtim, bunları gömüp sonra biyolojik silah gibi ortamlarda milleti bayıltmanız da cabası. Biz yemiyoruz diye ağzının tadını bilmiyor olmuyoruz, aksine ne yediğimizi anlıyoruz. Yiyen yesin afiyet olsun.

Geçen arkadaş gelmiş "Kanka bizde saray mutfağı kültürü var, Osmanlı'da soğan şart." diye konuşuyor. Sanırsın akşam Hürrem Sultan'la masaya oturacak. Nedir bu Türk mutfağındaki soğan fetişizmi?

Soğan kısmına katılıp sarımsak kısmına katılamıyorum. Sarımsak candır.

Damak tadı, bir şey diyemem ama neden eleştiriliyorum konusuna gelirsek söylediğin sözler karşı tarafı aşağılama adına. Karşı taraftan elbette ki cevap da gelecektir.

Haklılar, sogan sarımsak sevilmez mi lan gavur seni (!)
İnsanların dedigini pek takmayın, sarımsak sevseniz 'şuna neden katmadın' diyecekler, sevmeseniz neden sevmiyosun diyecekler. Sevseniz neden seviyosun diyecekler, kısaca ne yaparsanız yapın yaranamazsınız bu millete.

Ben de 18 sene nefret ettim kokusuna dahi dayanamazdım.
Sonra hayatımın bir döneminde o kadar aç kaldım ki soğan sarımsağı saf haliyle yemeye başladım.
Artık çiğ de olsa pişmiş de olsa hiç fark etmiyor.

Bu olay bir yana insanların ne dediginin gram önemi yok.
Sorarlarsa tercih etmiyorum deyip geçiştirirseniz çok üsteleyeceklerini sanmıyorum.

Siz her yemeğe bunları basıp lezzet aldığınızı sanıyorsunuz ama aslında sadece soğan yiyorsunuz haberiniz yok.
1 kilo et, kıymaya 3-5 kilo soğan girilen yemekler var. Allahtan 1 tane soğanı dert ediyorsun. 1 kilo kıymaya 5 kilo soğan girilseydi aklını oynatırdın herhalde(Ben de zaten duayen şef Mehmet Yalçınkaya'dan öğrenmiştim. Hangi yemekti unuttum.)

5 kilo az, siz hiç tesiste kıymalı gözleme yediniz mi? 1 kilo kıymaya 15 kilo soğan girer.

Ya soğanlı yumurta diye bir şey var mış. Yumurta ve soğan ikilisi iğrenç geliyor bana mesela.

O konuda dehşet haklısınız, soğanlı yumurta iğrençtir. 300 gram köfteye bile 1 küçük baş soğan katarım o kadar severim soğanı ama yumurtaya hiç yakışmıyor be kardeşim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…