Soğutucu dünyasında bir devrim mi? "Frore Airjet"

Merhaba. Bugün Techolay haberlerde gezerken CES 2025'de segilenen bir ürünün haberini gördüm ve inanılmaz ilgimi çekti. 1 TL boyutunda olan bir parça, bir fana göre 10 katı daha iyi bir performans sergilediği iddia ediliyor, ve neredeyse fiziksel olarak hiç bir yer kaplamıyor bir fanla kıyaslandığında. Ürünün adı Frore Airjet. Gerçekten çılgınca. Mesela Xiaomi 14 Phone'a bu parça takıldıktan sonra inanılmaz bir performans artışı var, sadece soğutma da değil. Soğutucunun takılmadığı telefonda 3D Mark testinde 4365 puan alırken bu soğutucunun takıldı telefon tam 9079 puan alıyor. Gerçekten inanılmaz, 2 kat'dan daha fazla bir performans artışında bahsediyoruz. Ve böyle bir ürünün sadece 2.65MM kalınlığında ve 1 TL büyüklüğünde olduğunu hesaba katarsak yeni bir devrim yaratacağına inanıyorum.
Siz bu ürün hakkında ne düşünüyorsunuz?
İlgili video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İlgili Techolay'da yayınlanan haber:

Son düzenleyen: Moderatör:
Üründe üreticinin çok bahsetmediği bazı handikaplar olmalı ki üç yıldır piyasada gözükmesine rağmen uygulayan firma sayısı çok az. Bakalım bu sene bu durum değişecek mi.
Bu arada şuan fark ettim, Xiaomi 14 telefon testinde bu soğutucunun uygulanmadığı telefonda Extreme test yapılırken soğutucunun uygulandığı telefonda normal test yapılmış. Bu puan farkı da oradan geliyor sanırım. Neden böyle yapılmış bir fikrim yok.

Üründe üreticinin çok bahsetmediği bazı handikaplar olmalı ki üç yıldır piyasada gözükmesine rağmen uygulayan firma sayısı çok az. Bakalım bu sene bu durum değişecek mi.
Yüzeysel olarak bakıldığında devrimsel bir ürün. Ama 3 sene boyunca göz ardı edilmişse haklı olabilirsiniz.

@Recep Baltaş Hocam fiyat bilgisine sahip misiniz? Ya da bir tahmininiz var mı?

Orada olan telefon stres testi doğru bir karşılaştırma değil. Birisi extreme birisi normal test. Puan farkı o yüzden o kadar fazla. İşlemcinin sınırı zaten bellidir. Çok iyi bir fan taksan bile puan farkı o kadar olmaz.

Screenshot_2025-01-22-00-34-28-77_2c2851f616de21a6da6fb44c83a25e93.webp

Orada olan telefon stres testi doğru bir karşılaştırma değil. Birisi extreme birisi normal test. Puan farkı o yüzden o kadar fazla. İşlemcinin sınırı zaten bellidir. Çok iyi bir fan taksan bile puan farkı o kadar olmaz.

Eki Görüntüle 117297
Yine de Macbook kısmını izleyin. Normal Macbook 12W güç değerine sahipken bu ürün ile 18W güce çıkıyor ve Macbook Pro seviyesine geliyor. Bana kalırsa hala devrimsel bir ürün.

Bu ürün duyurulduğundan beri takip ediyorum umarım daha da gelişir. Soğutucuda devrim demek işlem gücünde de devrim demek.

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı Alt