• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Sokak röportajında konuşan kadın: Zammı Ekrem İmamoğlu yaptı!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 995
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 49
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    kadın zam
Güzel Teyzem gariban, ne olduğunu bilmiyor ki. O yüzden diyoruz, bu güzel insanların iyiliği için oy denilen meret kaldırılsın diye. O kadar çok bel bağlamışlar ki bir adama, 20 senenin ardından bu sıkıntıların sebebini anlamak istemiyorlar

Zamlar meleklerden gelmiyor muydu? (!) Şaka bir yana 65 yaş üstünün oy kullanma, çalışma haklarının ellerinden alınması taraftarıyım. Yeni nesile yer açılması lazım artık. Yeni mezunlar öğretmen olmak için sıra bekliyorlar, sırf yaşlı öğretmenler 50.000 TL alıyorum kafam rahat diye bırakmıyorlar.

Oylar kaldırılırsa başkanlar nasıl seçilecek acaba sorması ayıptır? Monarşiye veya Saltanat dönemine geriye mi döneceğiz?

Kadına vereceğim cevap maksimum budur:

Halk tarafından tanınan ve güvenilen, en zeki, en ahlaklı, topluma en iyi örnek olabilecek remz şahsiyetli insanların oluşturduğu bir meclis seçecek başkanları. Seçim ve oy mevzusu, belki ancak böyle bir meclisin idare ettiği devlet içerisinde belediye seçimleri için geçerli olabilir. Kaldı ki bugünkü TBMM'nin el kaldırmak ve el indirmek dışında bir işlevi yok.

Saçma, demokrasi halkın da devletin içinde olması ve oy hakkını kullanmasıdır. Bunun yerine oy kullanmadan önce insanlara ufak bir test yapılması daha mantıklı olur gibi. Veya 65-70 yaş üstü insanlara oy kullanma izni verilmesin, bu kadar basit.

İfadeler: 995
65-70 yaşındaki insanların 18 yaşındaki bir gence göre daha basiretli olduğu açık. İnsanlar neye göre oy kullanıyor, veya sen, neye göre oy kullanıyorsun mesela? İktisat biliyor musun, dış politika veya siyasal ilişkiler, coğrafya vesaire. Devlet yönetiminde etkili olan hiçbir dalda bilgi(leri)miz olmamasına rağmen insanlara oy hakkı tanınmasının sebebi nedir? Ben oy kullanan çoğu insanın parti programlarını güzelce okuyup acaba bana ne vaad ediyorlar diye sorduğunu da düşünmüyorum zaten, ideolojilerine göre kendilerine en yakın bulunan partiyi tercih ediyorlardır.

Türkiye'deki 65-70 yaşındaki insanların "ideoloji" kelimesinin anlamlarını bildiğini bile düşünmüyorum. Konuştuğumuz insanlar dünya çapı olsa hak verirdim, çünkü dünyada 65-70 yaşındaki insanlar bizimkiler gibi "bunak" olmuyorlar.

Bir televizyon kanalına sımsıkı güvenirse olacağı buydu, şaşırmadım.

18) Orta Doğu coğrafyasının çoğu akıllanmayacak insan türlerini barındıran bir bölgedir, hümanistlik yapmak işe yaramaz. Ne demişler, körün gözü açılınca ilk önce bastonunu kırar.
Biraz önce başka konuya şöyle bir şey yazdım, bu hanımefendi de tam üstüne geldi. Bunlara insanlık fazla gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…