Sol omzumdan ses geldi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 13367
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 249
  • Etiketler Etiketler
    kol

13367

Uzman
Makaleler
1
Merhaba,
Bugün sabah sporda ısınıp omuz girdim, dinlendikten sonra 90kg dar tutuş bench girdim fakat 2. Tekrarda sol omzumdan bir ses geldi "çıkırt" sesi gibi anında bıraktım.

Morarma veya ağrı yok şu an.
Böyle bir şey yaşayan var mı?
Omuz çıkıp yerine oturmuş olabilir mi?

Önemli değil, normal bir durum belki bir süre sonra ağrı olabilir veya küçük bir sakatlanma ya zorlamışsındır ya da eklemlerin arasındaki nitrojen kabarcıkları sıkışınca parmak çıtlatmak dediğimiz olaydaki gibi oluyor ondan olmuş olabilir. Ama uzun bir süre durmadan gelirse zedelenme olabilir setten önce iyi ısınmaya dikkat et, iyi ısınırsan zedelenmenin önüne geçersin.

Isınma nasıl yapılır biraz anlatır mısın, kullandığın yöntemle ilgili olabilir.

Durumla ilgili, şu anlık sıkıntı olduğunu düşünmüyorum ama 90 kg bench girmek vücut geliştirme için gerekli veya mantıklı bir hareket değil. Alternatiflere yönelmeni öneririm, zaten bu işlerden anlayan araştıran bir kardeşimizsin.

Başlamadan önce eliptik 20 dakika, üst göğüs dB press, ardından serbest ağırlığa geçip lateral yaparım ardından bench bu şekilde program. Yani omuz girdikten sonra ısınmış oluyorum zaten.

Son düzenleme:

Merhaba ben sol omzumu maalesef senin yaşadığın bir olayda sakatlamıştım hala daha arada spor yapınca ağrır. Orada bir ağrı sızın yoksa sorun yok gibi duruyor. Vücudunun diğer yerlerinde farklı olarak omzunda anormal bir sıcaklık seziyorsa bir doktora gitmeni tavsiye ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kemiklerden ses gelmesi kadar doğal bir şey yoktur. Mesela çömelip kalkınca benim ayaklarımdan ağaç dalı kırılmış gibi küt diye ses geliyor. Millet şaşırıyor, iyimisin diye soruyor. Bunun için doktora gittim, ne olur ne olmaz diye MR çekti. Benden sağlamsın dedi.

90 kg sete çıkalı 4 ay oldu önceden böyle bir durum yaşamamıştım, 90kg pr değil fakat üstüne de çıkmıyorum sakatlık endişesi yüzünden. 1 ay 75-80 takılmayı düşünüyorum.

Squat yaparken benden de geliyor ama omuz öyle değil ilk defa böyle bir ses geldi.

90 kg sete çıkalı 4 ay oldu önceden böyle bir durum yaşamamıştım, 90 kg pr değil fakat üstünede çıkmıyorum sakatlık endişesi yüzünden. 1 ay 75-80 takılmayı düşünüyorum.

Diğer yaptığın hareketler vücuda "ısınma" olur anca, termometre ile ölçersen ki sıcaklık artar vücut genelinde. Kasları ve eklemleri olaya hazırlamak için o 90 kg ile yaptığın hareketin aynısını önce boş barla, sonra en düşükten 90'a tamamlayana dek artışlarla 2'şer hızlı hızlı set 10'ar tekrar aynı hareketi yaparak devam edeceksin. Eliptik sürmek, koşu bandında koşmak, yorgan altında beklemek, başka hareketler yapmak kas/kemik ısınması değil ve sakatlığın önüne geçmiyor. Dediğim şekil denersen bence bir problem kalmaz, iyi şanslar.

Anormal bir sıcaklık yok korktuğum şey önceden bilek güreşinde tendon zedelenmiş ses gelmişti, ağrı 2 gün sonra başlamıştı,
Açıkçası şimdi hiç doktora gidesim de yok üniversite müdür zaten gıcık.

Sizde ağrı hemen mi olmuştu?

Yazmayı unutmuşum, boş bar değil fakat 8 tekrar 45 kg ile atıyorum bench set girmeden.
Yoksa tabii ki 90kg ile başlamak saçmalık olur, spotter bile her seferinde uyarıyor zaten ısın diye

Ama bu olaydan sonra zaten sakatlanma farkındalığını anladım, benchte daha fazla ısınmalıyım.

Hiç ağrı yok sakatlık olduğunu düşünmüyorum, zaman gösterecek bakalım.

Son düzenleme:
Hiç ağrı yok sakatlık olduğunu düşünmüyorum, zaman gösterecek bakalım.
Hastanede adamı dövmüyorlar hocam gidin bir muayne olun doktor gerekli görürse sizden röntgen ister, burada doktor olduğunu sanmıyorum, bu gibi durumlarda hastaneye gitmek yerine forumdakileri dinlemek pek de mantıklı değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…