Solipsizm | evrendeki tek bilinçli varlık sensin

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan lil
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 284

lil

Üstün
Makaleler
37
Evet, düşüncelerin doğruydu, her şey aslında kafanın içinde dönüyor. Biz hiç bir zaman olmadık aslında bu yazıyı sadece sen okuyorsun çünkü bu yazıyı yazan @lil aslında bilinçli bir insan değil, hatta belki de gerçek bile değil. Aslında bu dünya senin etrafında dönüyor.

Uyuduğumuzda günlük hayat bizim için durur. Mesela biz uyurken odada uçan sinekten haberimiz olmaz ya da sokaktan geçen insanların farkında olmayız. Peki hiç düşündünüz mü, ya bunların hiçbiri aslında gerçek değilse? Ya siz var olduğunuz için bu evren varsa ve siz yok olduğunuzda evren de yok olacaksa?

Bütün her şeyi kafamda kuruyorsam anormal derecede zeki bir insanım ve yazık bana ki bu zekayı sadece kafamda böyle bir hayat tasarısı hayali ile hiç ediyorum. Ayrıca bir o kadar da geri zekâlıyım ki her şeyi kafamda kuruyor olmama rağmen kendi hayallerimde bile kendime ortalama bir hayat yaşatıyorum.

Bütün her şey benim için yaşanıyorsa anormal derecede önemli bir insanım ve yazık bana ki her şeyin benim için yaşandığı dünyada bile ortalama bir hayata sahibim. Dünya benim etrafımda dönüyor ama ben hiçbir önemi olmayan bir gamepad almak için bile en makulünü bulabilmek için saatlerce araştırma yapmak zorunda kalıyorum.

Yaşadıklarımız aslında gerçek değilse de yine yazık bana ki salak gibi her gün elli tane işle uğraşmak zorunda kalıyorum ve hiçbiri aslında yok.

Ben kesinlikle her şeyin tek bir insan etrafında döndüğünü düşünmüyorum. Ben, bizleri adeta aynı online oyuna sokulmuş oyuncular gibi görüyorum. Hiç kimsenin olmadığı bir ormanda, etrafta kamera gibi gözlem, takip cihazları da yok; işte böyle bir ormanda bir ağaç ses çıkartır mıydı? Sanırım bunu asla bilemeyeceğiz, ya çıkartmıyorsa? Ya yokmuş gibi davranıyorsa? Nasıl oyunlarda önümüze baktığımızda arkamızdaki renderlanmıyorsa, gerçek hayatta da buna benzer bir mekanizma olabilir.

Kuantum fiziğinde zaten gözlem yapıldığı zaman parçacıkların farklı şekilde gözlemlendiği, gözlem yapılmadığı zaman ise yine farklı şekillerde gözlemlendiğin görülmüştür. Bizler, evrenimizi yeni yeni tanıyoruz ve şu an tek bildiğimiz şey hiçbir şey bilmediğimizdir gerçekten.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt