Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yorumlar çok komik, zaten böyle olacağı belliydi. Her laptop önerisi konusunda bulunan tayfa LOQ önerirken bir anda Toretto'dan daha hızlı U dönüşü attı.

Başkasının bir cevabını alıntılıyorum. Çünkü burada haklı:
1 yıl geçmeden ortaya çıkmayan sorunun öngörülmesini beklemek neyin kafası.

Evet bu bana da riskli ve saçma geliyor.

Ayrıca Cihaz TV'nin Techolay'dan 2 ay önceden gelmesi ayrı komik
Çünkü Techolay, bu sorunu bizzat deneyimleyen mağdurlar ile video yayınlamak istiyor. HP Victus konusunda da Recep Baltaş yayınladığı videodan çok önce Tweet atmıştı.

Ancak konuk edebileceği birini 1 ay sonra buldu ve video kurgularının hazırlık süreci de videonun yayınlanma tarihini etkiliyor.

Bahsettiğiniz Cihaz TV ise direkt olarak kendisi anlatıyor. Bu yüzden Techolay'dan daha erken duyurular yapması gayet normal.

• Beğendim
İfadeler: 2KE
1 yılda bozulacak şekilde üretelim, yenisini veya yedek parçasını satalım. Elimizde kalmasın.

Son dönemlerde HP Victus hall sensörü ve LOQ cihazlarda ise anakart riski olduğu iddia ediliyor ne düşünüyorsunuz?

Konu odağından çok sapmış.

Ben de bir HP Victus 16 kullanıcısıyım. Bu durumu duymak üzdü beni, hele ki bayağı bir süre de HP açıklama yapmadı. Hadi bu sensor problemli olabilir. O zaman yazılım desteği getir ki ben sensoru söktüğüm zaman işlemci watt limiti yemesin. Hele bir de bu olaylar ben laptopu aldıktan sonra daha da fazla yayıldı. Kendimi en azından S1 modelini kullandığım için avutuyorum. Asıl kronikler kadar görülmüyor bu modellerde.

Gelelim Lenovo LOQ cihazlara. 4060 laptoplarda servisten 170W adaptör ile gönderilmesi buna bağlı olacak battery drain yapması akıl karı bir iş değil. Anakart yanma sorunu ilk Hindistan pazarında görüldü, bunu da havaların oralarda kötü olmasından bu nedenle sistemin çok toz çekmesini ısınma sonucu yanmasına bağlıyordum. Ancak başka başka yerlerde de çıkmaya başlayınca bunun artık savunulacak bir tarafı kalmadı.

Uzun süre laf ettiğim ASUS TUF A15, F15 modellerinin orta segment cihazlarda en sorunsuz "kronik olmayan" modellere sahip. En azından ben böyle düşünüyorum.

Yukarıda birisinden okudum, çok haklı. Ne varsa eskilerde var. Şirketler yeni yeni kurulduğundan kendisini kanıtlamak istiyordu, bu yüzden hem daha ucuz hem de daha "iddialı" cihazlar piyasaya sürüyorlardı. Ancak şu an şirketlere hala o gözle bakmak hata. Ne yazık ki ben de bu hataya düştüm. Zamanında emlak ofisimiz için kullandığım HP lazerjet MF1212 gibi bir modele sahip yazıcımız vardı. O kadar sağlamdı ki. Hala evde bir yerlerde duruyordur eminim. Intel muhabbeti de bu yazdığıma bir örnek. "i7 varsa iyidir." kıstası Intel'in zamanının ötesinde işler yapmasından dolayı. Ancak günümüzü bakıyoruz AMD çok daha önde. Şirketler zamanında ne yaptıysa hala o altyapının ekmeğini yiyorlar.

Garanti muhabbetine de biraz değinmek istiyorum, okurken başınızı şişirdiysem kusuruma bakmayın. Konuda objektif yazı göremediğim için, kavgaya da karışmadığım için düzgünce okuyacağınızı var sayıyorum.

Yukarıda da yazdığım gibi. Bende, tam adını vermem gerekirse HP Victus 16 S1011NT modelli laptop var. Bakım vakti geldi, kendim yapabilirim. Elimde malzemem de var, tecrübem de var. Ancak HP buna izin vermiyor. Aktif olarak işlerimi laptopumdan görüyorum. Ancak bakıma yolladığım vakit bana maksimum 20 gün içerisinde geri gönderileceği söylendi. Neymiş ben kargolayacakmışım, onlar bakacakmış bir sorun varsa yapıp ücreti tahsis edip öyle göndereceklermiş. Yani saçmalık tamamen. Şimdi bakımını evimde de yapamıyorum, çünkü bana kendim yaptığım zaman garantinin iptal olacağı belirtildi. Kardeşim benim, ben ne yapacağım o zaman. Laptopu kargolayım siz benim yerime işime devam edin. Yani servisleri de çok saçma. Ancak laf ettiğim Monster ve Casper? Hem ücretsiz hem de kendin elden götürdüğün vakit gününde halloluyor. Müthiş olay. Keşke milyar dolarlık şirketler de böyle olsa.

Biraz da içimi dökmüş gibi oldum, kusuruma bakmayın. Okuyan herkese iyi günler dilerim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.