Sony: Dijital satın alınan oyunların sahibi değilsiniz

Hayatımda daha kötü bir firma görmedim ben ya.

Mailleri attılar, 10 senelik hesabıma da gelmiş, direkt dümdüz söylüyorlar; daha kötü bir zaman seçemezlerdi sanırım.

Xbox alacağım için mutluyum.

Bir oyunu satın almak sahip olmak değilse o zaman o oyunu internette sağdan soldan bir yerden indirmek korsan mı oluyor? Bence olmuyor. Örneğin bir bardağa para verip aldınız ve sizin oldu. Şu an sizin elinizde çaldınız mı? Hayır. Ama marketten bir bardağı kimse görmezken alınca ne oldu evet çaldınız. Fakat asıl mevzu siz o markette para verip ödeme de yapıp o bardağa sahip olabilirdiniz gerçek anlamda. Bu yüzden artık korsan oyun oynamanın çalmak olduğunu düşünmüyorum.

Dikkat edin bakın bu bir abonelik sistemi de değil. Youtube premium aldığınızda belli bir ücret karşılığında reklamsız video, arka planda oynatma gibi şeyler elde ediyorsunuz; parayı ödediğiniz süre boyunca da sistem işliyor fakat bir oyuna para verince şirketler size oyuna sahip değilsiniz diyor. Yarın öbür gün bir sürü para verdiğim oyunlarım hesabımdan kalkacaksa o zaman korsanlamak da hırsızlık değildir. Satın al diyip 60 70 dolar almayı biliyorlar ama sözleşmede elinizde hiçbir şey yok diyorlar. Üzgünüm ama artık sevdiğim yayıncılar dışında pek oyun almıyorum ve açıkçası platforma para vermek yerine bu saatten sonra korsan bile oynarsam yayıncıya bağış yapmayı daha mantıklı buluyorum.

Bir oyunu satın alan tüketiciye gerçek anlamda mülkiyet vermiyorsanız, şirketlerin korsanlığı ahlaken ‘hırsızlık’ olarak pazarlaması ikna edici değildir

Türkçe altyazı eklemeyen ve böyle tüketici düşmanı politikalar güden bütün şirketlerin oyunlarını korsan oynayın arkadaşlar. Daha konuşulacak bir şey yok bu konu üzerine.

Bu bir gün istedikleri an bizden oyunu çekebilirler mi demek?

Bu her yerde böyle ve evet öyle mesela Steam ya da Epic Games bile yarın bir gün kapanırsa aldığın her şey gidiyor lisans olduğu için.

Bu her yerde böyle ve evet öyle mesela Steam ya da Epic Games bile yarın bir gün kapanırsa aldığın her şey gidiyor lisans olduğu için.

Steam'de da yazıyor sahip değilsiniz diye ama onlar insanların gözüne sokmuyor bu adamlar direkt herkese mail atınca linç yediler.

4 günlük boykot süreci başlamış bile. Neyse hazır sakinken İndiana Jones'u bitirelim. Ben oyunlarımı Digital alıyorum. CD ile işim olmuyor. Kafa rahat o yüzden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…