Sony Vaio bilgisayara Linux Mint kurulur mu?

freenomad

Becerikli
Makaleler
1
Başlıktan devam edeceğim. Benim Sony Vaio VPCEB4M1E model bilgisayarım var ve Windows 8.1 kullanıyorum. Çok detaylı olduğu için başka bir sürüm kullanmak istiyorum. Windows 10'a geçmek istemiyorum. Sizce Linux Mint bu bilgisayar için yeterli mi? Değilse, bu sisteme hangi Linux sürümü daha iyi olur? Şu anda 21.3 Cinnamon 64 bit ISO dosyasını indirdim ve VirtualBox'ta deneyeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kurulur. Fakat bir önerim var. Daha sonra Windows'a tekrardan geçerseniz Vaio yazılımlarını bulmakta sıkıntı çekebilirsiniz. Olabildiğinde tüm Vaio programlarını ve driverlarının yedeğini alın.

Bu bilgisayar banan Windows 7 olarak geldi içinde yazılımları vardı ben sonra Win 8.1 geçince hepsi gitti bende bir daha onları indirmekle uğraşmadım normal bir notebook gibi kullanıyorum. Bir de ben bilgisayarı açtığımda Linux ile Windows arasında seçim yapılan bir ekran istiyorum bir arkadaşımda var bu Arch kullanıyor onun gibi nasıl yapabilirim?

Bu bilgisayar banan Windows 7 olarak geldi içinde yazılımları vardı ben sonra Win 8.1 geçince hepsi gitti bende bir daha onları indirmekle uğraşmadım normal bir notebook gibi kullanıyorum. Bir de ben bilgisayarı açtığımda Linux ile Windows arasında seçim yapılan bir ekran istiyorum bir arkadaşımda var bu Arch kullanıyor onun gibi nasıl yapabilirim?
Linux Mint kurulumunda sanırım Windows 8.1'in yanına kur diye bir seçenek olacaktır. Ona basarsanız o tarz kuracaktır. Sanal makinedede test edebilirsiniz örneğin sanal makineye Windows 7 yada 8.1 kurun sonrasında Windows kurulu sanal makineye Linux Mint kurun.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt