Sorumluluk sınavı nedir?

Mareşal Paul Walker

Çalışkan
Yer
Tuzla
Merhaba arkadaşlar. Başlıkta belirtiğim gibi sorumluk sınavı ile ilgili bilgi almak istiyorum. Öncelikle kaldığım derslerden bir anda mı olacağım, yoksa tek tek ayrı bir dönemde mi gireceğim? Tek seferde sınava girip o dersten 50 üstü alırsam sorumluluğum kalkar mı? Yoksa birden fazla sınava girip öyle mi kalkar? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Lisedeysen tek edebiyattan kalırsan sorumluluğa girersin diğer derslerin sorumlulugu yok. O da 1 dönemde 3 kere giriliyor eylül-Subat-Haziran aylarında eğer geçersen e-Okul'da sorumluluk kalktı yazacak.

Lisedeysen tek edebiyattan kalırsan sorumluluğa girersin diğer derslerin sorumlulugu yok. O da 1 dönemde 3 kere giriliyor eylül-Subat-Haziran aylarında eğer geçersen e-Okul'da sorumluluk kalktı yazacak.

Hocam şimdi ben 3 dersten kalıyorum oda matematik fizik ve kimya bu derslerde kalırsam sorumluluğa girer miyim yoksa sınıfta kalır mıyım?

Sorumlu olduğun belirli dersler var; örneğin bazı mesleki derslerin ve Edebiyat gibi derslerin. Bu derslerden kaldıysan, diğer yıllardan bir tanesinde sınavına girip (dersi almadan), geçme notunu alıp dersi geçmen gerekiyor. Ve bunun sınırı 12. sınıfa kadar; oraya kadar bile veremezsen, mezun olamıyorsun. Ama bu lisede belirli derslerdeyken, üniversitede bütün dersler için geçerli. Üniversitede 1 tane bile dersi veremezsen, mezun olamıyorsun; verene kadar uzuyor.

Hocam benim dersler fizik kimya ve matematik bunlardan kalırsam geçiyor muyum yoksa sınıfta kalır mıyım?

Hocam benim dersler fizik kimya ve matematik bunlardan kalırsam geçiyor muyum yoksa sınıfta kalır mıyım?
Yanlış bilmiyorsam 3 dersin üstünde kalırsanız sınıfı geçemiyorsunuz yeni sistem böyle. Kaçıncı sınıf olduğunuzu bilmiyorum 11 ve 12'lere daha uygulanmadı sanırsam bu sistem. Matematik, fizik ve kimyanın sorumluluğu yok. Geçersiniz.

Evet evet kusura bakmayın eski sisteme yani 11 12 ler için geçerli dediğim şeyler 9 10lar için 4 dersten kalan sınıfta kalıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…