Sosyal medya 15 yaş altına engellendi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yarın bir gün işine gelen bir şey yasaklanırsa itiraz etme. Edersen ciddi anlamda kahkaha konusu olursun.

Bu tür yasaklara tabii ki karşıyım ancak şu anki nesli gördüğümde iyide olmuş diyorum. Şu an hiçbir çocuğun ailesi bizim zamanımızdaki gibi çocuğunu kontrol etmiyor. Çocuklar küçük yaşlarda sosyal medyada gördükleri büyüklerine özeniyor. Dikkat ederseniz 14 15 yaşında çocuklar 20 yaşındaki abileri ablaları gibi giyinme, makyaj, illegal olma gibi şeylere özeniyorlar. Ben o yaşlarda dışarı çıkmak için izin alırken şimdiki çocuklar sigara falan içiyor. Bunun sebebinin de dediğim gibi ailelerin eskisi gibi denetimci olmaması ve çocukların sosyal medyada gördükleri şeylere özenmesi. Farklı önlemler alınabilirdi tabii ki ama aileler eskisi gibi denetimci olmadığı sürece bir anlamı yok. O nedenle kökten çözmek iyi olmuş gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu gönderiye cevap veren ihtiyarlara sormak istiyorum, "yeni nesil, sosyal medya" söyleyip duruyorsunuzda 30-40 yıl önce sağ-sol diye kahvehaneleri patlatırken, sokaklarda faili meçhul cinayetler işlenirken bunları yapanlar PUBG, LoL, Valorant mı oynuyorlarmış?

Son düzenleyen: Moderatör:
PUBG, LoL, Valorant mı oynuyorlarmış?

Olay oyunlar değil, sosyal medya. Gördüğüm 10 çocuktan 8'i sosyal medyadaki akımlara kaptırmış kendini. Anlamını bilmediği kelimeleri ve cümleleri de kullanan çok. Amaç gerçekten korumak ise mantıklı buluyorum yasaklanmasını.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…