Bu konuya denk geldim. @Barış ve @Hasan Merkit hocalarımın söylediği şeylere dikkat edince her şeyimiz gözüküyor mu diye merak ettim. Evimizi nokta atışı kadar iyi bilir misiniz? Sanırım olabilecek bir şey. :)

İyi sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
IP adresi genel bağlamda gizli bir bilgi değildir. Özellikle CGNAT arkasında değilseniz, statik IP kullanıyorsanız, ISS'in kayıtları sayesinde konumunuz birkaç yüz metre çapına kadar doğrulanabilir. Basit bir örnek ile iki farklı aboneliğimden biri olan Kablonet'te CGNAT arkasında olduğum için IP Check'te evimin yüzlerce km uzağında olan Ankara'da gözüküyorum ama Turknet üzerinden bakınca evimin 20 metre yanına nokta atıyor. Öte yandan hukuki süreçler işin içine girdiğinde CGNAT arkasında olmak da kurtarmaz çünkü ilgili IP'nin kayıtlı olduğu servis sağlayıcısına mahkeme kağıdı giderse, ilgili saatlerde ilgili IP'den ilgili siteye erişenleri çıkarıp bağlantı takibi yaparak sizi elleriyle koymuş gibi bulabilirler.

Moderasyon ekibinin cevabından bağımsız olarak genel bağlamda bir cevap vermek gerekirse, herhangi bir site sizin verdiğinizden fazlasını bilemez. Ayrıca bilgilerinizi de veritabanına erişimi olmayanlar çok yüksek ihtimalle göremez ki veritabanı keyfi olarak açılıp bakılacak bir yer değildir.

Son düzenleme:

Bu konuya denk geldim. @Barış ve @Hasan Merkit hocalarımın söylediği şeylere dikkat edince her şeyimiz gözüküyor mu diye merak ettim. Evimizi nokta atışı kadar iyi bilir misiniz? Sanırım olabilecek bir şey. :)

İyi sosyaller.
KVKK kanununa uygun bir şekilde Techolay'ı kullanarak cihazınız web sunucusu ile bu bilgileri paylaşır;

• Tarayıcı ve sürümü
  • İşletim sistemi ve sürümü
  • Tarayıcınızın kabul ettiği sıkıştırma formatları
  • Genel ağ IP adresi
  • Bu site için oluşturulmuş çerezler (mini text satırlar)

Bu bilgileri genelde tarayıcınız her girdiğiniz web sitesine verir.

IP adresinizi ciddi bir durum olmadığı sürece biz görüntülemiyoruz. (Görüntüler isek KVKK'ya uygun şekilde işlenir ve ortada ciddi bir durum vardır.)

Bu bilgiler yazılım tarafından sizi tanımak için işleniyor. (Giriş yapmış kullanıcı kim gibi sorulara yanıt bulmak gibi. Ek olarak çoklu hesap denetlemek için kullanılabiliyor.)

Tarayıcı ve işletim sisteminiz ise uyumluluk amacıyla işleniyor. Mesajlarda gösterilmesi ise ek özelliktir ve gizlilik ayarlarından kapatabilirsiniz. Ama başkasının kullandığınız işletim sistemini bilmesi olağanüstü bir güvenlik riski oluşturmaz.

Saldırgan bir bilişim suçu işliyor. Kim olduğu ortaya çıktığı durumda Techolay ilgili resmi makama IP adresini vererek şikayette bulunabilir. Eğer dava açılırsa IP adresinin sahibi operatör, resmi makamlara (savcılık izni gibi yasal ek süreçler gerekiyorsa başvuru yapılarak) o saat IP adresini hangi kullanıcısına verdiğini paylaşır.

Haklı bir endişe. Ancak saldırgan olmayan hiç kimsenin endişe etmesine gerek yoktur. 🙏

KVKK kanununa uygun bir şekilde Techolay'ı kullanarak cihazınız web sunucusu ile bu bilgileri paylaşır;

• Tarayıcı ve sürümü
  • İşletim sistemi ve sürümü
  • Tarayıcınızın kabul ettiği sıkıştırma formatları
  • Genel ağ IP adresi
  • Bu site için oluşturulmuş çerezler (mini text satırlar)

Bu bilgileri genelde tarayıcınız her girdiğiniz web sitesine verir.

IP adresinizi ciddi bir durum olmadığı sürece biz görüntülemiyoruz. (Görüntüler isek KVKK'ya uygun şekilde işlenir ve ortada ciddi bir durum vardır.)

Bu bilgiler yazılım tarafından sizi tanımak için işleniyor. (Giriş yapmış kullanıcı kim gibi sorulara yanıt bulmak gibi. Ek olarak çoklu hesap denetlemek için kullanılabiliyor.)

Tarayıcı ve işletim sisteminiz ise uyumluluk amacıyla işleniyor. Mesajlarda gösterilmesi ise ek özelliktir ve gizlilik ayarlarından kapatabilirsiniz. Ama başkasının kullandığınız işletim sistemini bilmesi olağanüstü bir güvenlik riski oluşturmaz.

Saldırgan bir bilişim suçu işliyor. Kim olduğu ortaya çıktığı durumda Techolay ilgili resmi makama IP adresini vererek şikayette bulunabilir. Eğer dava açılırsa IP adresinin sahibi operatör, resmi makamlara (savcılık izni gibi yasal ek süreçler gerekiyorsa başvuru yapılarak) o saat IP adresini hangi kullanıcısına verdiğini paylaşır.

Haklı bir endişe. Ancak saldırgan olmayan hiç kimsenin endişe etmesine gerek yoktur. 🙏
Hocam, peki şifrelerimizi görebiliyor musunuz?

Hocam, peki şifrelerimizi görebiliyor musunuz?
Hayır. Hem biz tercih etmiyoruz hem de peşinden koşmuyoruz; XenForo "MD5 + Salt" yöntemi ile şifreliyor. Şöyle söyleyeyim, parolayı sitenin kendisi bile bilmiyor. Sadece giriş yaparken verdiğiniz parolayla karşılaştırma yaparak doğru olup olmadığını anlıyor.

Merak edenler için detay: