KVKK kanununa uygun bir şekilde Techolay'ı kullanarak cihazınız web sunucusu ile bu bilgileri paylaşır;
- Tarayıcı ve sürümü
- İşletim sistemi ve sürümü
- Tarayıcınızın kabul ettiği sıkıştırma formatları
- Genel ağ IP adresi
- Bu site için oluşturulmuş çerezler (mini text satırlar)
Bu bilgileri genelde tarayıcınız her girdiğiniz web sitesine verir.
IP adresinizi ciddi bir durum olmadığı sürece biz görüntülemiyoruz. (Görüntüler isek KVKK'ya uygun şekilde işlenir ve ortada ciddi bir durum vardır.)
Bu bilgiler yazılım tarafından sizi tanımak için işleniyor. (Giriş yapmış kullanıcı kim gibi sorulara yanıt bulmak gibi. Ek olarak çoklu hesap denetlemek için kullanılabiliyor.)
Tarayıcı ve işletim sisteminiz ise uyumluluk amacıyla işleniyor. Mesajlarda gösterilmesi ise ek özelliktir ve gizlilik ayarlarından kapatabilirsiniz. Ama başkasının kullandığınız işletim sistemini bilmesi olağanüstü bir güvenlik riski oluşturmaz.
Saldırgan bir bilişim suçu işliyor. Kim olduğu ortaya çıktığı durumda Techolay ilgili resmi makama IP adresini vererek şikayette bulunabilir. Eğer dava açılırsa IP adresinin sahibi operatör, resmi makamlara (savcılık izni gibi yasal ek süreçler gerekiyorsa başvuru yapılarak) o saat IP adresini hangi kullanıcısına verdiğini paylaşır.
Haklı bir endişe. Ancak saldırgan olmayan hiç kimsenin endişe etmesine gerek yoktur.