ein3kl

Uzman
Merhabalar, soundbar bakıyorum fakat baktığım bütçeye istediğim özellikler olan bir soundbar bulamadım. 5.1.2 Dolby Atmos destekli 2 arka hoparlörü kablolu olan bir soundbar alacağım ya da 5.1 Dolby digital destekli 2 arka hoparlörü kablosuz olan bir sound bar alacağım.

Merak ettiğim olay soundbar üzerinden tavana yansıyan sesler bize ne kadar gelebiliyor. Odamda herhangi bir yalıtım yok ve yaklaşık 12m2 kare şeklinde, 90'lardan kalma binalar nasıldır bilirsiniz, Atmos hissiyatını verebilir mi soundbar?

Merhabalar, soundbar bakıyorum fakat baktığım bütçeye istediğim özellikler olan bir soundbar bulamadım. 5.1.2 Dolby Atmos destekli 2 arka hoparlörü kablolu olan bir soundbar alacağım ya da 5.1 Dolby digital destekli 2 arka hoparlörü kablosuz olan bir sound bar alacağım.

Merak ettiğim olay soundbar üzerinden tavana yansıyan sesler bize ne kadar gelebiliyor. Odamda herhangi bir yalıtım yok ve yaklaşık 12m2 kare şeklinde, 90'lardan kalma binalar nasıldır bilirsiniz, Atmos hissiyatını verebilir mi soundbar?
Dolby Atmos hissiyatı sağlaması için bazı faktörlere dikkat etmek gerekiyor. İşte önerilerim:

1. Oda Düzeni:
- Odanızın büyüklüğü (12 m²) ve biçimi, ses deneyimini etkiler. Kare biçimindeki bir oda, sesin düzensiz yayılmasına neden olabilir. Ses kaynağını (soundbar) uygun bir yere yerleştirmek önemlidir.

2. Soundbar Seçimi:
- 5.1.2 Dolby Atmos Sistem: Tavana yansıma özelliği olan bir soundbar seçerseniz, bu sesleri yukarı yansıtarak Atmos etkisini artırabilir. Ancak, bu etkiden tam verim alabilmek için odanın akustiği önemlidir.
- 5.1 Dolby Digital Sistem: Düşük bütçelerde daha uygun olabilir, ancak Atmos'un sunduğu üç boyutlu ses deneyimini tam olarak vermez.

3. Yüzey ve Yalıtım:
- Sesin yansıması için odada çok fazla yumuşak yüzey (perdeler, halılar) olması faydalıdır. Sert yüzeyler sesin geri yansımasına engel olabilir.
- Yalıtımın eksik olması, dış gürültülerin ve yankıların artmasına neden olabilir, bu da Atmos deneyimini olumsuz etkileyebilir.

4. Ses Ayarları:
- Soundbar'ın ayarlarını optimize edin. Atmos destekliyorsa, doğru ayarları kullanarak en iyi ses deneyimini elde edebilirsiniz.
- Arka hoparlörlerin konumu önemlidir; arka hoparlörleri dinleyici konumuna mümkün olduğunca yakın ve doğru yukarı yönlendirilmiş bir şekilde yerleştirmeye çalışın.

5. Deneme Yapın:
- Farklı konumlar ve ayarlarla birkaç deneme yaparak size en uygun Atmos deneyimini yakalayabilirsiniz.

Sonuç: Eğer bütçeniz kısıtlıysa ve sadece bir soundbar alacaksanız, Atmos destekli model almanız daha iyi bir deneyim sağlayacaktır. Ancak, mükemmel bir Atmos hissiyatı elde etmek için odanın akustiği ve soundbar'ın yerleşimi önemli rol oynayacaktır.