Sözler Köşkü ateizmin bilim ile alakası olmadığını söyledi!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ElonXMusk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 181
  • Etiketler Etiketler
    bilim
Bilimsel çalışmalar yapılırken herhangi bir dini inanca veya başka bir inanca sahip olmamız gerekmez. İnancı olan bilim insanı da yaptığı bilimsel çalışmaya inancını ekleyemez. İnanç dediğimiz şey ispatlanamaz, bilimsel değildir. İnanırsın olur biter.

Tüm bunların sebebi bu kesimin bilimsel araştırmanın ne olduğunu, bunun yöntemlerinin ne olduğunu bilmemelerinden kaynaklanıyor. Kanıt, ispat dediğin şeyi istatistik olarak ortaya koyabilmen gerekir. Bilim böyle çalışıyor ama bunu anlayamıyorlar. Onların kanıt dedikleri şeyler genelde rivayetler oluyor veya benzetmeler oluyor.

Ama bu bilim. Yani bilim varsa tartışılır.
Mesela uzayı tartışmanın bize faydası ne? Uzaya mı gideceğiz? Hadi diyelim gittik, bu merak ihtiyacını gidermekten başka ne işe yarayacak? Hadi insanlık için bir deney yaptık veya bir buluş bulduk eee sonra? Ölüp gideceğiz elinde sonunda. En zeki insan hayattan olabildiğince zevk ve haz alan insandır. Öldükten sonra hiçbir şeyin anlamı yok.

Ne desen az dostum. Haklısın yani Bilimi saf bilim ile yapmak daha iyi inançlar yerine.

Uzayı tartışmanın ne mi faydası var? Uzaya gideceğiz dostum. Hani dedin gittikten sonra anca merak giderilir. Merak giderilmez çünkü uzaya gitmek ve başka gezegenlere gitmek insanlığı ayakta tutacak. İnsanlık bitmemesi için uzay en önemli 3 şeyden biridir.

Öldükten sonra insanlığın devam edip etmemesi beni ilgilendirmiyor. Akıllı olan herkes böyle düşünür. Sanki kendi derdimiz bitti de, insanlığın derdi başladı.

Öldükten sonra insanlığın devam edip etmemesi beni ilgilendirmiyor. Akıllı olan herkes böyle düşünür. Sanki kendi derdimiz bitti de, insanlığın derdi başladı.
Eğer şu an temiz su kullanabiliyorsan önceki insanların "Gelecekteki kişiler beni ilgilendirmiyor" dememesi sonucu oldu. Bu yüzden biraz empati kur.

Öldükten sonra insanlığın devam edip etmemesi beni ilgilendirmiyor. Akıllı olan herkes böyle düşünür. Kendi derdimiz bitti de insanlığın ki başladı.
Aslında haklısınız. İnsanı motive eden iki güç: Eros ve Thanatos. Cinsellik ve saldırganlık. Freud'a göre yani. Aslında mantıklı. Haz amacı var çoğu davranışımızda veya tüm davranışlarımızda. Acıdan kaç, hazza yönel. Bilimsel çalışmalarda da çok ciddi haz var ama bunu kaçırmamak gerekiyor. Freud'un bile temel amacı büyük bir buluş yapıp ünlenmekti diye biliyorum. Adam meşhur olmaktan, ünlenmekten, saygı duyulmaktan haz alıyor olmalı. Veya diğer bir bilim insanı ödül aldığında muhtemelen çok büyük haz duyuyordur. Veya uzay aracı bir gezegene sağlıklı indirildiğinde bunu başaran insanlar haz duyuyor olmalı. O ülkenin vatandaşları da bununla övünüyor olabilir hatta.

Ya da konforumuz, hazzımız artsın diye bir dolu bilimsel buluş icat var. Eskiden avlanmak lazımdı, canını koruman lazımdı doğada. Şimdi daha konforlu yaşıyoruz bilim sayesinde. TV, internet, makineler vs vs hepsi bir noktada konforumuz için gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…