Spigen şarj aleti iPhone’un pil sağlığına zarar verir mi?

wallywestr

Uzman
Orijinal Apple 20W şarj adaptörüm var. Çift kablo desteği yüzünden Spigen adaptörü almayı düşünüyorum. Adaptör bu:

https://www.spigen.com.tr/urun/spig...toru-iphone-android-ipad-macbook-type-c-white.

Bu adaptör pile uzun vadede zarar verir mi? Özellikle uzun vadede Apple adaptöre göre bir fark yaratır mı? Ona göre satın alıp düzenli kullanmayı planlıyorum. Telefon olarak 16PM kullanıyorum.

16PM zaten maksimum 30W destekliyor. Buna 600 vermektense 870'e direkt Apple 20W alsan daha iyi. Çift girişi mi kullanmak istiyorsun? Ekleme: Pardon, ilk mesajı okumamışım. O zaman sorun olmaz.

Zarar vermez. Ben iPhone'da yillardir Anker adaptor kullaniyorum. MacBook'ta da yine Anker'in 65W adaptorunu kullaniyorum. Adaptor meselesi tamamen sertifika ve standartlar ile akali. Spigen de bunlari karsilayan bir marka zaten sorun olmaz alabilirsin.

16PM zaten maksimum 30W destekliyor. Buna 600 vermektense 870'e direkt Apple 20W alsan daha iyi. Çift girişi mi kullanmak istiyorsun? Ekleme: Pardon, ilk mesajı okumamışım. O zaman sorun olmaz.
Sizce pil sağlığı açısından sorun olur mu hocam? olur diyorsanız daha kaliteli çift girişli adaptör öneriniz var mıdır?

Pil sağlığı konusunda çok korkutuyorlar diye insan çekiniyor ama muhtemelen dediğiniz doğru hocam. Aşırı hızlı gerileyen bi pil sağlığı durumu yaşamadınız değil mi?

6. yilina girecek iPhone 11'im yuzde 84 pil sagliginda. Ilk ciktiginda aldigim M1 MacBook'u gecen aylarda 89 pil sagligiyla sattim keza. Orijinal adaptore o kadar vermene gerek yok. Spigen de bu konuda oldukca iyi bir markadir icin rahat olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…