Spotify Freemium'daki cihazlar arasındaki kullanım farklılığı

Burkii

Yetkin
Makaleler
1
Yer
İzmir
Birkaç yıl önce kullanırken mobil uygulamasında hiçbir şarkıyı seçme şansı vermiyorlardı diye hatırlıyorum. Bu sebepten bir süredir premium kullanmama karşın bu ay üyeliğimi sonlandırdığımda garip bir detay fark ettim. Kullandığım süre içinde artık istediğimiz şarkıyı direkt seçtiriyordu ancak çalan müzik sırasına hiçbir şekilde şarkı ekleyemiyor ve sırasını da ayarlayamıyoruz. Ama işin daha da ilginci Spotify'ı herhangi bir bilgisayar üzerinden webde veya uygulamasında açarken ise şarkıların listesini ayarlama imkanını sanki premium kullanıcısıymış gibi sunuyor. Telefonla eş bir bağlantı yapınca hatta telefonda da müzik sıralarını düzenleyebilme şansımız oluyor. Neden böyle bir şey yaptıklarını tam olarak anlamadım ama düşününce epey garip geldi. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Dipnot: Normalde şarkı sırasını gösteren tuş freemium kullanıcısı iken mobilde çıkmıyor.

Ben Spotify ile mutluyum, Apple Music'in arayüzünü hiç sevmiyorum özellikle telefonlarda. Windows için zaten hala iTunes var, diğer uygulama hala düzgün değil.

Android arayüzünü bilmiyorum ancak iPhone arayüzü gayet sade, basit ve güzel geliyor bana. Çoğu insana da öyle geliyor zaten.

Android arayüzünü bilmiyorum ancak iPhone arayüzü gayet sade, basit ve güzel geliyor bana. Çoğu insana da öyle geliyor zaten.
Çoğu insan iPhone kullanmıyor, ayrıca Spotify her cihazda güzel bir arayüz ve kitaplık sunuyor. Apple Music kitaplığında hem şarkılar eksik olabiliyor (benim listemdeki 150 şarkı eksikti orada) hem de her cihaza düzgün bir arayüz veremiyorlar. Fiyatlara gelecek olursak bu tercih meselesi ama 60 TL çok bir para değil. Apple Music'in kayıpsız sesini donanım yoksa zaten doğru düzgün duyamıyoruz.

Ona göre çoğu insan da Spotify kullanmıyor? Çoğu insan iPhone kullanmıyor diye bir şey olamaz. Kitaplık konusunda evet Spotify ve YouTube Music'e göre bayağı geride. Her cihaza düzgün arayüz veremiyorları anlamadım, daha önce hiç böyle bir sorun duymadım görmedim. Ki 4.7 inç ekrana sahip IPhone'da kullandım, 6.7 inç ekrana sahip IPhone'da kullandım, hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım. Dediğim gibi Android tarafını bilmiyorum o taraf için söylüyorsanız. Evet 60 TL çok bir para değil.

Android tarafında arayüz kötü ve arada kasmalar yapıyor, Windows tarafı zaten belli. Ayrıca çoğu insan iPhone kullanmıyor argümanına karşı Spotify kullanımı ne alaka? Ben marka olarak ele alıyorum, insanlar sürekli iPhone almıyorlar, büyük çoğunluk Android kullanıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…