Spotify ve benzeri uygulamalarda monitörün parazitlenme sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Behran
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 253
  • Etiketler Etiketler
    spotify

Behran

Çalışkan
Merhaba,

İkinci monitörümde garip bir parazitlenme sorunu yaşıyorum; ikinci monitörüm olmadan önce tek monitörde bu sorun yoktu. Özellikle Spotify veya Kick gibi uygulamaları açtığımda (şu an fark etmediğim başka uygulama ya da sayfalar olabilir) ekran birkaç saniyede bir anlık olarak parazitleniyor. Uygulamayı ana monitörümde açsam bile sadece ikinci monitör parazitleniyor. Dün fark ettiğim şey ise daha önce Word dosyası açtığımda olmuyordu ama dün açtığımda bu sefer sadece ana monitörümde aynı parazitlenme oldu. Bu arada oyun oynarken veya YouTube'da takılırken herhangi bir sorun yok.

Çözüm için yaptıklarım:
1- İkinci monitörü farklı HDMI ile bağladım ve sorun devam etti.
2- İkinci monitörde sadece HDMI ve VGA çıkışı olduğu için ekran kartının farklı portuna takmak adına kaliteli bir DP to HDMI kablosu kullandım, sorun devam etti.
3- Yine belki ekran kartının HDMI çıkışında sorun vardır diye sadece ana monitörümü HDMI ile bağladım ve ana monitörde bir sorun olmadı.
4- Yeni ve kaliteli bir priz çoklayıcı aldım ancak sorun devam etti.
5- Spotify'ın donanım hızlandırmasını kapattım ve monitörün farklı yenileme hızlarını denedim; sorun yine devam etti.
6- İkinci monitörümü başka bir laptopa bağladım ancak monitörde bir sorun oluşmadı.

İlk başta sadece ikinci monitörden şüphelendiğim için cihazı servise gönderdim. Serviste iki monitör bağlamalarını da rica ettim. Arka planda sadece YouTube açtılar (göndermeden önce sorunun sadece bazı uygulamalarda olduğunu anlayamamıştım ama Spotify açınca olduğunu belirtmiştim) ve monitörde bir sorun olmadığını söylediler. İki monitörüm de ASUS; ana monitörüm 240 Hz, ikinci monitörüm ise 120 Hz. Bilgisayarımı yaklaşık 3 ay önce aldım; işlemcim Ryzen 5 9500F, ekran kartım RTX 5060, anakartım ASUS B650M-R, RAM'lerim Lexar (2x16) 32 GB 6000 MHz, güç kaynağım XPG 750W 80+ Gold. İşlemci ve ekran kartı sıcaklıklarım normal.

Bu durumun nedeni ne olabilir ve nasıl çözebilirim? Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Farklı bir ekran kartı takıp denemek lazım ancak elimde başka bir kart olmadığı için bunu yapamıyorum.

Netflix'te de oluyor mu? HDCP benzeri korumalar ile alakalı bir problem olabilir. Kick'te bu koruma var mesela, Kick açıkken NVIDIA ekran kaydı bile başlatmıyor. Sende buglanıyor olabilir bu sistem.

Netflix'te de oluyor mu? HDCP benzeri korumalar ile alakalı bir problem olabilir. Kick'te bu koruma var mesela, Kick açıkken NVIDIA ekran kaydı bile başlatmıyor. Sende buglanıyor olabilir bu sistem.
Şimdi denedim kısa süreli açtım bir şeyler, Netflix' te de oluyor gibi, özellikle açıp kapatırken oldu.

Bende iki monitör kullanıyorum, netflix ve oyun açıkken genelde bu sorunu yaşıyorum, oyunu kapatınca falan düzeliyor gerçi, arada sırada saçma sapan siyah ekran oluyor açılıyor kapanıyor. Son windows 11 güncellemeleri ile ilgili olabileceği yazıyordu birkaç yerde, yaşayanlar var mış.

Ben 2 ay önce falan fark ettim sanırım. Oyunda yaşamıyorum ama diğer arkadaşın dediği mantıklı geldi HDCP olabilir gibi ama çözümü ne acaba? Win11 son güncellemesini bilerek yapmadım ki zaten öncesinde de yaşadığım için.. Çok garip bir hata ve bir çözüm bulamadım, farklı ekran kartı takıp denemek dışında neredeyse her şeyi denedim.

AtlasOS diye bir şey var mış ben de yeni gördüm, arkadaş önerdi. Windows 11'in kararlı sürümünü kullanıyor, arkadaki gereksiz uygulamaları çalıştırmıyor falan. Deneyebilirim belki ama son zamanlarda olan hatalar can sıkıcı, ben bilgisayarımın bozulduğunu düşünmüştüm ama güncellemelerdenmiş.

Bilmiyorum ama İnşallah donanımsal bir sorun değildir ikimizinkide, internette araştırdım ben de ama hem çok fazla bir kaynak yok ve bu sorunu yazan da yok fazla, AtlasOS denersen bana da yazarsan sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…