SSD almak için monitör satılır mı?

Bütçe
3.000 TL

dark_1234 36

Yetkin
Merhaba, sadece M.2 portu olan bir laptopa sahibim. Maalesef SSD için bütçem yok. Bunun için monitörümü satmak mantıklı mı, yoksa monitörü tutup Type-C to SATA dönüştürücü alıp elimdeki SATA HDD'yi mi kullanmalıyım? (Laptopta şu an ana SSD var, 2. SSD için diyorum.)

Monitör her zaman lazım olur, monitörü satmayın HDD'yi kullanın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Satılır monitörler, artık çok ucuzlar. SSD'lerin fiyatı çok daha hızlı yükseliyor, monitörlerde ise öyle bir problem yok.

Ben de öyle düşünüyordum zaten; yedek monitör var 60 Hz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de öyle düşünüyordum zaten; yedek monitör var 60 Hz.
O zaman satıp bir tane SSD al. 2025’te 4.5K’ya aldığım 2 TB SSD bugün 20K civarında, fiyatlar durmuyor. Monitörlerde öyle bir problem yok, hâlâ tüplü monitör kullanıyorum, sana da tavsiye ederim OLED’im var ama yine de çoğunlukla CRT kullanıyorum.

Şu an SSD ve RAM piyasası öyle bir ivmeleniyor ki neredeyse cebime kâr bıraksın diye laptopumu satıp tamamıyla SSD mi alsam diye düşünmüyor değilim.
SSD’ler ve RAM’ler tek başına laptop’tan daha değerli hâle geldi. Eskiden sırf zevkine RAM’i, SSD’yi doldururduk. Geçen sene forumda biri DDR5 tavsiyesi diye konu açmıştı, altına biri gelip “2027’de çip krizi çözülecek, şimdi alınmaz” falan demişti. O RAM de muhtemelen 2-3 katı fiyatına çıkmıştır. Konuyu hortlatmak için 2027’yi bekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…