SSD sağlığının %98 olması sorun oluşturur mu?

Sikinti cikartmaz. 2-3 ayda olacak olsaydi sorun olurdu fakat 7-8 ayda %2 gayet makul bir dusus. CrystalDiskInfo ile de test edip sari ve kirmizi noktalara dikkat edersen yeterli eger bunlar yoksa kafan rahat olsun. Kisaca bu dusus gayet normal.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıkıntı çıkartmaz, ben de aynı format döngüsünde kullanıyorum. En az 1, en fazla 4 ayda format atıyorum, yani canım ne zaman isterse. %98 disk sağlığım var, 2 yıl kullandım. 500 GB Adata Legend 800 M.2 kullanıyorum.
SSD ölüm testlerinde sağlığı %0'ın altına düşse bile SSD'lerin full performans çalıştığı görülüyor, yani SSD her zaman ömrü kadar çalışmaz. Bazen elektrik dalgalanmasından, bazen ani kapatmalardan, yazmanın yarım kalmasından gibi sorunlardan ölebilir. Yani pamuk ipliğine bağlı yaşıyor SSD'ler. Kaldı ki SSD'yi bu şekilde kullanmaya devam edersem, Gemini ile araştırmalarım sonucu en az 8, en fazla 100 yıl daha kullanabileceğimi söyledi. Yılda 1 sağlık gittiği için 100 yıl dedi. Yani birkaç ayda sağlığın bu kadar azalması biraz garip ama sürekli oyunları baştan kuruyorsanız olabilir diye düşünüyorum.
Özetle sorun yok, devam edin; SSD'ler vadedilen ömürden çok daha fazla yaşayabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…