PSU: Corsair CX Series CX550 80+ Bronze PSU CP-9020121-EU
2 yıllık sistemde hep drop vardı son günlerde neredeyse hiç oynatmayacak düzeyde. Yazılımsal olarak birçok şey denedim, temiz kurulum, NVIDIA Denetim Masası ayarları, oyunların grafik ayarlarını düşürdüm, driver ve BIOS güncellemelerini yaptım, XMP açık RAM'ler maksimum frekansta, VRAM darboğazı yok vb. şeyler hiç etkili olmadı sistemin fan eğrisini bayağı düşük RPM'ler de kullanıyordum CPU, GPU sıcaklıklıkları normal olduğu için yükseltmedim tesadüfen SSD sıcaklıklarına bir bakayım dedim oyunu açalı 10 dakika olmuştu 63 dereceydi birkaç saatte muhtemelen daha da yükseliyordur diye düşünüyorum. Fanları devirlerini yükseltip SSD 45 derecede kalınca 2 - 3 saatlik oynanışta gayet akıcıydı aklıma başka bir şey gelmedi hocam bilmiyorum.
SSD soğutucum yok hocam
şundan aldım iş görür mü bilmiyorum gelince deneyeceğim bir de PCI-e slotunda da Goodram 512 GB SSD var oyunlar Kioxia'da kurulu ama Goodram SSD sıcaklığı daha da yüksek 47 derece, ekran kartıyla dib dibe oldukları için GPU ısısı etkiliyor olabilir mi çünkü Thermalright takınca Goodram düşüyor Kioxia yükseliyor.
Kasa içi bu şekilde fan kontrolcünün olduğu kasanın alt kısmı felaket durumda son fotoğrafta.
Eki Görüntüle 227022
Eki Görüntüle 227023
Eki Görüntüle 227024