Detaylar
Kim cevapladı?Hangi marka ve model aldınız?
Fiziksel olarak etiket kontrolü yapılabilir. Buradan sahtelik anlaşılabiliyor. Bilgisayara taktıktan sonra ise yazılımı varsa yükleyiniz, eğer orijinal ise yazılımı görür ve diski okur. Okumaz ise sahte olma olasılığı var. Örneğin Samsung ise Magician ile bakılabilir. Yine hız testi de gerçekleştirin.
Bunun yanı sıra Firmware numarasına bakın, CrystalDiskInfo'da yazar. O numarayı Google'da aratın, kontrolcüye ilişkin bilgi verir size bu.
Geldikten sonra buraya da atın, kontrol edelim.
Fiziksel olarak etiket kontrolü yapılabilir. Buradan sahtelik anlaşılabiliyor. Bilgisayara taktıktan sonra ise yazılımı varsa yükleyiniz, eğer orijinal ise yazılımı görür ve diski okur. Okumaz ise sahte olma olasılığı var. Örneğin Samsung ise Magician ile bakılabilir. Yine hız testi de gerçekleştirin.
Bunun yanı sıra Firmware numarasına bakın, CrystalDiskInfo'da yazar. O numarayı Google'da aratın, kontrolcüye ilişkin bilgi verir size bu.
Ömer_Yeter
Yetkin
SSD'nin üreticisinin yazılımını kullanarak kontrol edebilirsiniz.
Emre.py
Üstün
Hangi marka ve model aldınız?
İkinci elden Kingston A400 modelini satın aldım. Dandik bir HDD Kutusu ile laptopuma bağladım. CrystalDiskInfo'da yazan Firmware numarası, bu sitede yazan ile uyuşuyor ama Kingston'ın kendi yazılımı SSD'yi tanımadı.
Specifications of KINGSTON SA400S37240G Drive with Firmware S3500102
Information about the KINGSTON SA400S37240G data storage device model with firmware S3500102 of the Kingston trademark
smarthdd.com
Son düzenleyen: Moderatör:
Emre.py
Üstün
Cihazı orijinal yazılım tanımadı, kullandığım HDD adaptörü ile alakalıdır diye düşünüyorum.SSD'nin üreticisinin yazılımını kullanarak kontrol edebilirsiniz.
Birazdan eski laptopa takıp öyle deneyeceğim. Hız testlerinde de herhangi bir anormallik farketmedim.@Emre.py, kutu ile bağladığınızda tanımayabilir, doğrudan bilgisayara takıp deneyin. FW tutuyorsa sorun yok, orijinaldir.
Dediğim gibi kutu ile bağlamanız ile alakalı bir durum. Doğrudan bağlantı yapın, düzelmesi gerek.Cihazı orijinal yazılım tanımadı, kullandığım HDD adaptörü ile alakalıdır diye düşünüyorum.
Emre.py
Üstün
Dediğim gibi kutu ile bağlamanız ile alakalı bir durum. Doğrudan bağlantı yapın, düzelmesi gerek.
Şu an için doğrudan bağlantı yapamadım. HDD aparatını sökerken dağıldı dandik olduğu için. Ben de laptopu topladım. Ama garanti etiketinde bir sorun görünmüyor (efekt olarak). Seri numarasıyla da doğrulayamadım. Anlamadım gitti.
Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni konular
-
-
3.000 TL bütçe ile Xbox Series S için kulaklık önerisi
- BronxDominician
-
-
-
-
-
-